Win XP i Win 7 Na 1 Dysku
-
Witam mój problem polega na tym że posiadam zainstalowanego windowsa XP i chciałbym zainstalować win 7 na tym samym dysku wiem że trzeba podzielić dysk na partycje i tu mój problem chciałbym żebyście polecili mi jakiś łatwy i szybki w obsłudze program najlepiej w języku polskim żebym szybko zrobił partycję i mógł zainstalować win 7 i jakbym miał już robić partycję to najlepiej ile GB poświęcić na win 7 dodam że mam dysk 230 GB w przyszłości mam zamiar robić formata i zostać przy samym win7 tylko problem polega na tym że muszę niedługo oddać płytę win7 a nie mam nagrywarki proszę o pomoc
- voluu
- Kontaktowanie:
GParted, znajduje się w systemie Ubuntu, który możesz uruchomić jako LiveCD.
XP: 30GB
7: 50-100GB
XP: 30GB
7: 50-100GB

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
a jeśli na przyszłość bym usuwał xp i zostawiał sam win 7 to słyszałem że lepiej zrobić osobną partycję na sam win (w moim przypadku 7)a osobną na gry pliki itp możesz mi polecić ile GB przeznaczyć na system czy nie ma różnicy jeśli chodzi o partycje ? chodzi mi o jak najwydajniejszy sposób dysk ma już prawie 17tyś godzin więc staruszek
- voluu
- Kontaktowanie:
Ja bym to ułożył tak:
XP: 50GB - bez problemu z podstawymi programami bez gier itd
7: 100GB - j/w
reszta: tj 500GB: gry (polecałbym zrobić folder Gry, w nim dwa foldery: XP i 7, i w nich dopiero instalować gry; oraz inne pierdoły dostępne na obu systemach).
Ja mało gram, więc zaleciłem taki układ. Jeśli instalujesz dużo gier to możesz zamienić rozmiarami patrycję 7ki z resztą.
XP: 50GB - bez problemu z podstawymi programami bez gier itd
7: 100GB - j/w
reszta: tj 500GB: gry (polecałbym zrobić folder Gry, w nim dwa foldery: XP i 7, i w nich dopiero instalować gry; oraz inne pierdoły dostępne na obu systemach).
Ja mało gram, więc zaleciłem taki układ. Jeśli instalujesz dużo gier to możesz zamienić rozmiarami patrycję 7ki z resztą.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
- Reklama