Windows 7 błędy w dzienniku zdarzeń

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
inka35

Użytkownik

Post01 sty 2010, 22:00

Witam
Mam pytanie i prośbę zarazem.
W zdarzeniach administracyjnych w podsumowaniach system pokazał błędy oraz ostrzeżenia, niektóre błędy zostały już naprawione ale komunikaty i ostrzeżenia nadal tam figurują.
Czy można je jakoś usunąć, czy one zawsze już będą tam figurować.
Ponieważ gdy daję , nic się nie dzieje nie można ich usunąć.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator

Post01 sty 2010, 22:16

Nie wiem jak jest w Windows 7 ale w XP jest tak, że aby usunąć WSZYSTKIE wpisy to można zaznaczyć daną gałąź, kliknąć prawym przyciskiem myszy -> właściwości -> wyczyść dziennik.

Przypominam, że usunie to wszystkie wpisy i że nie mam Windows7 więc nie jestem pewien czy to tam się znajduje a więc sprawdź.

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Post01 sty 2010, 22:22

Również nie wiem, czy tak jest w Seven. Ale pliki dziennika (przynajmniej w XP, znajdują się w C:\Windows\system32\Config .
Ale nie usuwałem ich nigdy, nie wiem, czy po ich usunięciu, odbudują się. Lepiej nie próbuj. Oraz pamiętaj, że w tym folderze znajdują się gałęzie rejestru, więc na to też uważaj. Dzienniki, to pliki z rozszerzeniem .evt, w Sevenie .evtx . Chociaż nawet nie wiem, czy u Ciebie tam będą.
Pozdrawiam, koleś git

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post01 sty 2010, 22:23

Dzienniki na Windows 7 czyści się podobnie jak ma to miejsce w systemie Windows Vista.

Zobacz instrukcję Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wszystko wytłumaczone krok po kroku.

Można też przez konsolę wyczyścić dzienniki używając narzędzia wevtutil.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”