Witam drodzy forumowicze .
Ostatnio trafił mi się komputer z systemem windows 7 do przeinstalowania z wersji angielskiej na polską .
Jak wiadomo po sformatowaniu i zainstalowaniu systemu z płyty z językiem polskim przy użyciu legalnego klucza produktu który jest przyklejony do komputera wszystko jest w pełni legalne.
Moje pytanie nasuneło mi się ponieważ nie mam płyty z Sevenem PL i postanowiłem takowy obraz zassać z milion gigowego źródłka jakim jest internet , i teraz w trakcie poszukiwań znalazłem oto takiego dawcę który w opisie ma "Windows 7 Ultimate wersja Corporate " i teraz co to znaczy to corporate ?? i czy taki obraz nadaje się do takiej akcji ??
pytam o to ponieważ nie chciałbym spędzić wielu godzin na ściąganiu tego żeby potem okazało się że ten materiał się nie nadaje.. z góry dzieki za odpowiedź
windows 7 corporate ??
- greh
- Kontaktowanie:
windows 7 corporate ??
Corporate, czyli wersja korporacyjna, którą można instalować na kilku komputerach z tym samym kluczem.
Ale pamiętaj, że ten gostek na pewno też podał klucz, lub co gorsza klucz już jest "wklepany" i system aktywowany, a to już jest PIRACTWO !! Tak więc będę musiał zgłosić ten temat, niech admin/mod zadecyduje co z Tobą dalej.
Ale pamiętaj, że ten gostek na pewno też podał klucz, lub co gorsza klucz już jest "wklepany" i system aktywowany, a to już jest PIRACTWO !! Tak więc będę musiał zgłosić ten temat, niech admin/mod zadecyduje co z Tobą dalej.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
windows 7 corporate ??
Na razie nie spiraciłeś, więc mogę zostawić temat. Pobieranie tej wersji będzie piractwem. Jedyne wyjście w Twojej sytuacji to dokładnie taka sama wersja systemu, można pożyczyć ale instalowana z Twoim legalnym kluczem.
-
windows 7 corporate ??
a to dobrze że tu napisałem . bo jeszcze nie zacząłęm sciągać. musze poszukać w takim razie czego innego.
co do obaw o piractwo to nie ma tu żadnego piractwa ponieważ już napisałem że komputer (laptop) ma klucz produktu z którym został zakupiony i przy użyciu tego klucza będzie przeprowadzona reinstalacja a to że zassam wersję ultimate to tylko dlatego że przed nagraniem obrazu na płytę usunę z katalogu sources plik "ei.cgf" co pozwoli mi na instalację Home Premium i w razie czego innych wersji "7" jakby się jeszcze trafiło kiedyś takie przeinstalowywanie. co do pożyczania nośnika to niestety nie mam od kogo i w dodatku nie mieszkam w Polsce i jeżeli już bym coś pożyczył to tylko wersję EN
mimo posądzania mnie o piractwo dziękuję wam za odpowiedź która mnie uchroniła przed pomyłką
co do obaw o piractwo to nie ma tu żadnego piractwa ponieważ już napisałem że komputer (laptop) ma klucz produktu z którym został zakupiony i przy użyciu tego klucza będzie przeprowadzona reinstalacja a to że zassam wersję ultimate to tylko dlatego że przed nagraniem obrazu na płytę usunę z katalogu sources plik "ei.cgf" co pozwoli mi na instalację Home Premium i w razie czego innych wersji "7" jakby się jeszcze trafiło kiedyś takie przeinstalowywanie. co do pożyczania nośnika to niestety nie mam od kogo i w dodatku nie mieszkam w Polsce i jeżeli już bym coś pożyczył to tylko wersję EN
mimo posądzania mnie o piractwo dziękuję wam za odpowiedź która mnie uchroniła przed pomyłką

- greh
- Kontaktowanie:
windows 7 corporate ??
Ściągając Ultimate i usuwając ei.cfg chyba też może podpaść pod piractwo. 
Zainstalujesz co prawda na swoim kluczu Home Premium, ale jakby nie było miejsce będzie miała ingerencja w obraz płyty.

Zainstalujesz co prawda na swoim kluczu Home Premium, ale jakby nie było miejsce będzie miała ingerencja w obraz płyty.

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
windows 7 corporate ??
Nie wolno modyfikować żadnych części składowych systemu, to jest zapis licencyjny i greh ma rację.
- greh
- Kontaktowanie:
windows 7 corporate ??
olo320l, zainstaluj
i problem z głowy 

-
windows 7 corporate ??
Greh ostatnio od czasu do czasu testuje nowe build-y Ubuntu ale jakoś nie mogę się przekonać do Linuxa bo bardzo mnie irytuje instalacja programów i oprócz tego na każdym buildzie jak do tej pory mój lapek się strasznie grzeje nie wiem co jest tego przyczyną nie występuje to w Windowsie.. wracając do tematu w takim razie poszukam wersji Home Premium PL i po zawodach 

-
- Reklama