Witam, mam pytanie jak wiadomo na Windowsie XP wszystko trzeba instalować od początku te duperelki czyli direty netframowe worki, microsoft visual cc itd, Moje pytanie brzmi czy na Windowsie 7 tak samo trzeba wszystko instalować czy ten windows już to ma?
Moze inaczej, co windows 7 ma z tych programów, czego nie ma windows xp po formacie ?
Windows 7 jakie instalować programy po formacie
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Instalujesz wszystko tak samo, zazwyczaj nie ma wyjścia. Nawet jak są sterowniki to zazwyczaj tylko te od Microsoftu, więc się słabo spisują.
- qooblu1996
Trzeba zainstalować Directx, najlepiej sterowniki oddzielne, jak napisał cosik_ktosik windows 7 posiada do większośći sprzętu sterowniki, ale dla większego komfortu warto zainstalować te od producenta.
-- 27 sty 2011, 10:13 --
Wiesz to tak, jak byś miał o wyboru natywnego painta i gimpa. I próbował zrobić lustrzane odbicie w paincie (co o ile jest wykonalne, to trwa bardzo długo), a w gimpie zajęłoby ci to kilka sekund
-- 27 sty 2011, 10:13 --
Wiesz to tak, jak byś miał o wyboru natywnego painta i gimpa. I próbował zrobić lustrzane odbicie w paincie (co o ile jest wykonalne, to trwa bardzo długo), a w gimpie zajęłoby ci to kilka sekund

Chcesz nagrać wideo-poradnik dla hotfix? Zgłoś się do mnie!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- XMan
qooblu1996 pisze:Trzeba zainstalować Directx
- Windows 7 ma już wbudowany DirectX 11 ?
- qooblu1996
Owszem ma, ale wiele gier potrzebuje bibliotek Directx Redistributable 9.29. Dużo tytułów wymaga Directx 9, a nie 11. A Directx 9 można spokojnie doinstalować.
-- 27 sty 2011, 11:19 --
W teorii Directx 11 jest kompatybilny wstecznie, czyli posiada wszystkie wcześniejsze biblioteki. W praktyce jednak nie do końca. Dlatego warto zainstalować DCx 9, bo on się z 11 nie gryzie
-- 27 sty 2011, 11:19 --
W teorii Directx 11 jest kompatybilny wstecznie, czyli posiada wszystkie wcześniejsze biblioteki. W praktyce jednak nie do końca. Dlatego warto zainstalować DCx 9, bo on się z 11 nie gryzie

Pozdrawiam
Pozdrawiam
- XMan
Wiem o tym
To samo jest na Windows XP np. instaluję grę i zainstaluje mi DirectX 5 i nic się nie gryzie.
Nie mam Windows 7 ale naprawiałem kilka razy i w razie problemów wystarczyło zmienić Zgodność systemu.
Nie zawsze to pomaga ?

To samo jest na Windows XP np. instaluję grę i zainstaluje mi DirectX 5 i nic się nie gryzie.
Nie mam Windows 7 ale naprawiałem kilka razy i w razie problemów wystarczyło zmienić Zgodność systemu.
Nie zawsze to pomaga ?
-
Moglby mi ktoś wypisać te wszystkie programy netframe work itd czy tutaj jakaś kolejność jest ważna ?
- qooblu1996
Kolejność ważna przy sterownikach. Nie znam twojego sprzętu. Raczej przy bibliotekach nie ma jakiegoś szczególnego znaczenia kolejność, najlepiej instalować od razu po formacie, ale nie powiem dokładnie, bo nie jestem pewien do końca.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Na hotfixie był fajny temat: -> oprogramowanie/co-zainstalowac-po-formacie-jakie-programy-polecacie-t5486.html
Jest też taki poradnik: http://www.hotfix.pl/co-zainstalowac-po ... i-a298.htm
Jest też taki poradnik: http://www.hotfix.pl/co-zainstalowac-po ... i-a298.htm
-
- Reklama