Windows 7 na PenDrive - Tylko 400MB??
-
Witam! Zamierzam dziś włożyć nową płytę główną, lecz po montażu muszę także wgrać nowego Windowsa... Jednak nie działa u mnie DVD ROM i jestem zmuszony postawić system przez pendrive. Pobrałem Winde zajkiegoś warezu (mam klucz, nie bierzcie mnie za pirata) wypaliłem na pendrive (UltraISO, pen bootowalny). Wszystko pięknie, ładnie, tylko cała zawartość na pendrive waży 400MB (plik ma 4,5GB)... Czy to normalne?? BARDZO ZALEŻY MI NA SZYBKIEJ ODPOWIEDZI, komputer jest mi potrzebny za 2h... Muszę go zdążyć złożyć
Moja "maszyna"
AMD Phenom II x4 940, Gigabyte GTX650 ti BOOST, 4GB RAM Geil ULTRA, Gigabyte GA-MA770-UD3, Creative SoundBlaster, Fortron FSP 350W

- seba86mu
milan123 pisze:Pobrałem Winde zajkiegoś warezu (mam klucz, nie bierzcie mnie za pirata)
Lepiej pobierz z jakiegoś wiarygodnego źródła, jeżeli posiadasz klucz oraz naklejkę COA:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Co do stworzenia bootowalnego pendrivea => http://www.hotfix.pl/jak-stworzyc-booto ... p-a177.htm
-
A czy pliki muszą być w obrazie ISO, czy luzem?? Korzystam z tego poradnika co podałeś
AHA! W opisie wstawki tego warezu (jeszcze raz przezpraszam, ża pobieram z takiego źródła, ale prędkość pobierania tego hosta co podałeś jest b. niska u mnie, klucz oczywiście mam) pisze aby pena sformatować w NTFS, bo jakiś plik jest za duży na FATa... Chyba problem rozwiązany
EDIT: Nic to jednak nie dało... Dalej mały obraz...
-- 03 kwi 2013, 20:48 --
Okej, problem rozwiązałem, plik install.wim jakoś nie chciał się przekopiować, więc ręcznie rozpakowałem go z obrazu ISO i dopiero wypaliłem w NTFS. Wszystko bangla
AHA! W opisie wstawki tego warezu (jeszcze raz przezpraszam, ża pobieram z takiego źródła, ale prędkość pobierania tego hosta co podałeś jest b. niska u mnie, klucz oczywiście mam) pisze aby pena sformatować w NTFS, bo jakiś plik jest za duży na FATa... Chyba problem rozwiązany
EDIT: Nic to jednak nie dało... Dalej mały obraz...
-- 03 kwi 2013, 20:48 --
Okej, problem rozwiązałem, plik install.wim jakoś nie chciał się przekopiować, więc ręcznie rozpakowałem go z obrazu ISO i dopiero wypaliłem w NTFS. Wszystko bangla

Moja "maszyna"
AMD Phenom II x4 940, Gigabyte GTX650 ti BOOST, 4GB RAM Geil ULTRA, Gigabyte GA-MA770-UD3, Creative SoundBlaster, Fortron FSP 350W

-
- Reklama