Witam, mam Laptopa HP G72 i jest problem ze startem.
Podczas startu wyskakuje mi taki ekran: screen poniżej:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A gdy kliknę Launch Startup Repair (Recommended) to wyskakuje mi poniższy screen przez cały czas i nic się nie zmienia.
Jeżeli to jest możliwie proszę o szybką pomoc, bo laptop jest mi potrzebny jak najszybciej.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Windows 7 Problem ze startem
- mity4
proponował bym naprawę systemu z płyty.
powinien on sam się naprawić.
powinien on sam się naprawić.
- leon1956
Witam . Spróbuj uruchomić normalnie - start windows normally . Ten komunikat pojawia się np, w sytuacji kiedy windows został źle zamknięty np , po przez odłączenie zasilania lub reset .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Dziękuję za szybkie odpowiedzi przy niedzieli
.
Gdy kliknę Start Windows Normally to wyskakuje poniższy screen i tak utrzymuje się cały czas.
Z płyty też próbowałem naprawić ale nic nie dało strzałka sama wyskoczyła i zero opcji do wyboru. Tak jak na screenie poniżej.
Ogólnie miałem taki problem że wyskoczył mi jakiś wirus na białym tle kazali zapłacić ileś tam kasy za coś. Już na innym Laptopie takie coś mi się zdarzyło kiedyś i przywróciłem system do stanu o miesiąc wcześniej i w tedy było dobrze. A teraz na tym Laptopie są takie skutki jak wymieniłem wcześniej, nie mogę włączyć Laptopa.

Gdy kliknę Start Windows Normally to wyskakuje poniższy screen i tak utrzymuje się cały czas.
Z płyty też próbowałem naprawić ale nic nie dało strzałka sama wyskoczyła i zero opcji do wyboru. Tak jak na screenie poniżej.
Ogólnie miałem taki problem że wyskoczył mi jakiś wirus na białym tle kazali zapłacić ileś tam kasy za coś. Już na innym Laptopie takie coś mi się zdarzyło kiedyś i przywróciłem system do stanu o miesiąc wcześniej i w tedy było dobrze. A teraz na tym Laptopie są takie skutki jak wymieniłem wcześniej, nie mogę włączyć Laptopa.
- leon1956
Spróbuj jeszcze uruchomić w trybie awaryjnym - przytrzymaj klawisz F8 podczas ponownego uruchamiania komputera. Klawisz F8 należy nacisnąć przed wyświetleniem logo systemu Windows .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Gdy uruchamiam w Trybie awaryjnym to wyskakuje poniższy screen i jest napisane przez cały czas na samym dole Please wait... czekam w nieskończoność i nic.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Brakuje pewnie pliku systemowego, sprawdzałeś instalacje nakładkową bez utraty danych?:
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
-
Kliknąłem 'Instaluj Teraz' ale znów wyświetla się poniższy komunikat i utrzymuje się. Nie pojawia się ekran proponujący opcjonalne sprawdzanie dostępności aktualizacji online.
-- 11 sie 2013, 10:50 --
Do Xman to są dwa różne Laptopy. Ten co ma Alureon to jest Acer Aspire 6935 G.
-- 11 sie 2013, 11:06 --
PS: Może żeby zainstalować system o trzeba wyłączyć AHCI czytałem w google. Tylko w BIOS-IE nic takiego nie mogę znaleźć.
-- 11 sie 2013, 10:50 --
Do Xman to są dwa różne Laptopy. Ten co ma Alureon to jest Acer Aspire 6935 G.
-- 11 sie 2013, 11:06 --
PS: Może żeby zainstalować system o trzeba wyłączyć AHCI czytałem w google. Tylko w BIOS-IE nic takiego nie mogę znaleźć.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jeśli nie ma, to zobacz na stronie producenta czy nie daje sterownika trybu tekstowego do kontrolera dysku twardego. Jak tak to trzeba go załadować podczas instalacji.
-
Mógłbyś mi sprawdzić bo ja nie wiem jak to sprawdzić. Z góry dzięki.
HP G 72
I jak by były to co miał bym dokładnie zrobić ?
Dane wszystkie z Laptopa mogą zostać usunięte chciał bym tylko żeby zaczął działać.
Z góry dzięki za pomoc.
-- 12 sie 2013, 14:39 --
Zrobiłem już, dzięki za pomoc : )
HP G 72
I jak by były to co miał bym dokładnie zrobić ?
Dane wszystkie z Laptopa mogą zostać usunięte chciał bym tylko żeby zaczął działać.
Z góry dzięki za pomoc.
-- 12 sie 2013, 14:39 --
Zrobiłem już, dzięki za pomoc : )
-
- Reklama