Witam.
Czy jest możliwość przekierowania ścieżki pliku do innego katalogu?
Chodzi mi np. o to, że wrzucam przykładowo 100 dokumentów o wadze ~3MB każdy do C:\Users/Vol/Documents. I żeby nie mieszać już w systemie (poustawiane domyślnie foldery docelowe). Klikać niby napis w Moje Dokumenty (owe C:\Users/Vol/Documents) a pilik byłby zapisywany na E:\Szkoła\Doc.
Wolałbym to zrobić bez dodatkowych programów w autostarcie. Może przekierowanie strumienia w cmd? Tylko pytanie czy przy każdym pliku, że mozna z góry narzucić schemat przekierowania?
Windows 7 - przekierowanie ścieżki
- voluu
- Kontaktowanie:

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
- lewy
heh, może to głupie ale to nie chodzi o zwykłe skróty?
- voluu
- Kontaktowanie:
Nie nie.
Gdyby chodziło o przekierowanie folderu "Moje dokumenty" gdzie indziej to bym nie zakładał tematu.
Chodzi o to, że np. w programie X daję folder docelowy pliku D:/Programy, a plik zapisywany jest na E:\Downloads.
Gdyby chodziło o przekierowanie folderu "Moje dokumenty" gdzie indziej to bym nie zakładał tematu.
Chodzi o to, że np. w programie X daję folder docelowy pliku D:/Programy, a plik zapisywany jest na E:\Downloads.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
- rokko
- Kontaktowanie:
Czy jest możliwość przekierowania ścieżki pliku do innego katalogu?
Hej,
tak jest to możliwe, choćby przy pomocy przystawki Zasady grupy. Teraz konkretów ci nie powiem bo nie mam zainstalowanego Windows Server 2008 (na lapku mam tylko Windows 7 Home więc tutaj GPO nie ma), ale swego czasu robiłem taki trik bo miejsce na dysku mi się kończyło a masa plików tymczasowych lądowała na nim co groziło problemami w funkcjonowaniu serwera. Więc sugeruję sprawdzić czy aby takiego przekierowania nie zastosowano.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama