Windows 7 - zniknęły partycje

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
racuh

Użytkownik

Post11 sie 2009, 17:24

Witam, mam taki oto problem instalowałem wczoraj Windows seven. Wszystko szło gładko, odpaliłem PC odpalam mozille gadam na czacie, naszło mnie coś żeby oglądnąć house MD, włączam 'computer' a tam... ZONK! tylko partycja C choć przed instalacją sevena miałem C D E F. ;( więc res kompa, wsadzam płytkę z Vistą, i przy dysku D i E że coś jest z nimi nie tak ;( ale zainstalowałem na dysku C, odpalam Viste, wchodzę w 'komputer' a tam partycja C i tak która wcześniej się nazywała F...
zarządzanie wygląda tak:
Obrazek
gdy w zarządzaniu chce dać tym ukrytym partycjom literę wyskakuje coś takiego:
Obrazek
skrin z paragon partition meneger:
Obrazek
Obrazek
PS
potem miałem to:
Obrazek
Obrazek
a teraz pisze:
'not found bootmsgr' i nie mogę odpalić peceta i pisze z pc kumpla
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, 17:59 przez rokko, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korekta tytułu, poprawiono pisownię

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post11 sie 2009, 18:06

Generalnie wygląda to na uszkodzenie tablicy każdej z "niewidocznych" partycji. Tutaj mógłby pomóc program TestDisk.

Co do ostatniej kwestii, standardowo, odpal z płyty konsolę odzyskiwania (środowisko naprawcze WinPE) i w wierszu poleceń wpisz:

Kod: Zaznacz cały

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

bootrec /rebuildbcd

Co do pierwszej kwestii, po ponownym otwarciu przystawki zarządzania dyskami błąd nie powinien się pojawiać.

Temat przenoszę do innego działu.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”