Witam
Mam problem z włączeniem kompa z rana (każdy dzień) jak ładuje się windows to takie kuleczki się kręcą u mnie się tak wolno kręcą że jakby mogły to by stanęły w miejscu, dopiero po resecie windka się ładuje normalnie, proszę was koledzy i koleżanki o pomoc w tym przypadku.
windows 8.1 pro problem przy bootowaniu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zrób proszę test w HD Tune, chodzi mi o benchmark i podaj screen. Druga rzecz to podaj z tego programu zawartość okna Health.
-
- XMan
Odczytanie SMART programem HD Tune
Analiza SMART (S.M.A.R.T) dysku twardego.
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
lub: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Analiza SMART (S.M.A.R.T) dysku twardego.
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
lub: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam ponownie, szkoda że wcześniej nie widziałem tego tematu. Ogólnie dysk jest tutaj zdrowy. Myślę że to sterownik jakiś blokuje. W Windows 7 można poprzez MSCONFIG pokazać co się ładuje na starcie i na czym system wisi. Opcja do tego znajduje się w sekcji Rozruch.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Ściągnij i włącz program a zobaczymy, co się włącz z komputerem jednocześnie.
AutoRuns pobieramy i rozpakowywanemu i włączamy. W chwili, kiedy program skończy (widać to na 1) piszę "Ready" wtedy wciskamy (2) zapisz.
AutoRuns aplikacja - uruchom jako administrator, po skończonym skanie - File --> save --> plik --> AutoRuns.arn
Następnie spakujemy (WinRAR, 7-Zip) i umieszczamy na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i podajemy linka.
Plik do pobrania:
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
http://www.hotfix.pl/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-a128.htm
AutoRuns pobieramy i rozpakowywanemu i włączamy. W chwili, kiedy program skończy (widać to na 1) piszę "Ready" wtedy wciskamy (2) zapisz.
AutoRuns aplikacja - uruchom jako administrator, po skończonym skanie - File --> save --> plik --> AutoRuns.arn
Następnie spakujemy (WinRAR, 7-Zip) i umieszczamy na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i podajemy linka.
Plik do pobrania:
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
http://www.hotfix.pl/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-a128.htm
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
- Reklama