Windows 8 nie reaguje na programy

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
CabanaThe

Użytkownik

Post24 lut 2013, 09:24

Cześć, mam problem, a mianowicie, nie mogę żadnego programu, typu CClearn zainstalować (by wyczyścić rejestr), miałem go już na win 8 64-bit zainstalowanego, odinstalowałem, ale teraz nie da się ponownie go zainstalować, w ogóle instalka nie reaguje, podobnie jak instalka z Lol'a (którego już miałem na win 8, ale musiałem zrobić reinstalacje, i d*** bo się nie da ponownie zainstalować...)[ogólnie a instalki nie reaguje] Jak sobie z tym problemem poradzić, oraz czy jest możliwość żeby usunąć rejestr bez żadnego programu, tak jak na XP się dało.
Liczę na szybką odpowiedź.

Awatar użytkownika
Swirek92

Użytkownik

Post24 lut 2013, 13:33

Jezeli wczesniej wszystko cialalo..wejdz na tryb awaryjny i zobacz czy sie da...jezeli nie wejdz w tryb awaryjny przywracanie systemu i przywroc system do momentu gdy wszystko cialalo..po czym sciagnij anty-wirusa prze skanuj komputer w poszukiwaniu wirusa..

Regulamin forum oraz serwisu hotfix.pl
7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.

XMan.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post24 lut 2013, 14:10

Do czyszczenia rejestru sprawdź najnowszą wersję Eusing Free Registry Cleaner 3.0.
Jest na systemy:
Windows 9x/Me/NT/2000/XP/2003/Vista/7/8
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

CabanaThe

Użytkownik

Post24 lut 2013, 16:19

Niestety ale ściągnąłem ten program (z innego liku, bo ten nie działa), daje uruchom, i nic się nie dzieje... Nie instaluje się, dlaczego tak jest? -.-

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post24 lut 2013, 20:48

A spróbuj "Eusing Free Registry Cleaner 3.0 Portable" (pamiętaj przy instalacji o wybraniu opcji "advanced installation" odznacz wszystko i kontynuuj) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Od początku po reinstalacji tak masz?
Instalowałeś system z tego samego źródła(płyty/recovery) co poprzednio?
Stacjonarny PC,czy laptop?
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

CabanaThe

Użytkownik

Post24 lut 2013, 21:23

Laptop, a system był od razu, Media Markt ;d Właśnie jak chciałem chyba 3x zainstalować, bo na lol'u do gry nie chciało wrzucić, ale jeżeli chodzi o inne programy to nawet te co nie miałem jeszcze nigdy na tym laptopie, nie chodzą tzn nie chcą się zainstalować, a dokładniej, instalka nie reaguje.
Tak samo z tym programem (co podałeś teraz link)nie miałem go jeszcze ale i tak nie chce wejść [instalka nie reaguje tylko jest kontrola użytkownika TAK/Nie wybieram TAk, ale nic...]

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post24 lut 2013, 23:09

Gdzieś czytałem o wersji Win 8 w której programy można instalować tylko ze sklepu Windows,ale jak Ci wcześniej wszystko działało to ja już nie wiem.Dopiero zaczynam poznawać Win 8.W Win 7 wystarczyło przeinstalować Windows Installer(v.5.0),w Win 8 też jest chyba wersja 5.0,ale wydaje mi się że to nie o to tu chodzi.Niech ktoś inny się wypowie.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

xomnix

Użytkownik

Post27 lut 2013, 18:43

Faktycznie mam ten sam problem. Wtedy pozostaje reset. Na szczęście dzieję się to stosunkowo rzadko.

_____________________________________________________________________________________________________

spamerska reklama

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”