Witam..
ponieważ ruszyła promocja na upgrade z 7 do W8 dla tych co kupili komputer niedawno , zamierzam skorzystać z tej promocji, aczkolwiek hamuje mnie jedna sprawa, mianowicie jak to bedzie ze zmianą jezyka obsługi danego windowsa,
Ponieważ mieszkam w UK moge zrobić ten update z Angielskiej strony microsoftu i wtedy zakupie po promocyjnej cenie W8pro EN ale chciałbym mimowszystko W8pro PL. i teraz mam pytanie do kogoś kto już ma ten system: czy w mając wersję EN można doinstalować jak to było w W7 profesional jezyk polski z poziomu windows update ?? czy poprostu nie kombinować i zamówić ten upgrade z polskiej strony microsoftu ?? nie ukrywam ze łatwiej mi jest to zrobić z angielskiej strony microsoftu bo cała opłata kartą i te wszsytkie procedury zostaną u mnie na miejscu..
Z góry dzieki za odpowiedz.
windows 8 PRO kto ma ??
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
windows 8 PRO kto ma ??
hmm, tego się chyba nie dowiemy za szybko bo chyba nie ma jeszcze wersji PL. Tak mi się wydaje. Obecnie na koncie MSDN AA Microsoftu udostępnili mi tylko wersję EN, więc oficjalnie chyba nikt nie ma innych odmian.
- bajbus
windows 8 PRO kto ma ??
Ja posiadam win 8 pro w wersji angielskiej i wszstkie sterowniki pasują od win7 także jak chcesz możesz zainstalować sobie win 8 śmiało
dodam tylko że zainstalowałem win 8 pro tylko do testów

- janpas
- Kontaktowanie:
windows 8 PRO kto ma ??
widzieliście opis
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
spolszczenie jest już na necie do win 8
a oficjalna wersja dopiero w październiku
spolszczenie jest już na necie do win 8
a oficjalna wersja dopiero w październiku
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
- bajbus
-
windows 8 PRO kto ma ??
Bajbus ale ja już używam W8 prawie od pół roku, najpierw miałem wersje testową preview , a pare dni temu zainstalowałem 90 dniową wersje Enterprise x64 i poprostu jak dla mnie to jest kosmos jezeli chodzi o wydajność , sterowniki PRAWIE wszystkie podeszły od w7 wiec nie ma problemu.... ALE ja nie o to pytałem, czy są sterowniki ale o to czy bedzie można doinstalować polska paczkę jezykową dla wersji w8 pro EN , jak narazie to przeryłem wszystko i znalazłem w aktualnie uzywanym Enterprise taka opcję w Zegar, języki, region ze tam samo sprawdza czy są dostepne paczki jezykowe, i po chwili sprawdzania wyskakuje komunikat ze niczego nie znaleziono, i teraz taka sprawa czy faktycznie nic nie ma czy poprostu ta wersja , ten trial 90 dniowy poprostu jest ograniczony funkcjonalnie ??
- bajbus
windows 8 PRO kto ma ??
W internecie jest paczka PL dla systemu 64 i 32bit wiec możesz pobiać i zaistalować ja właśnie już zainstalowałem i mam teraz win 8 pl tylko po zainstalowaniu paczki jezykowej będziesz musiał ustawić język na pl
-
windows 8 PRO kto ma ??
Oki Bajbus znalazłem paczkę językową i wszystko działa nawet kompa nie trzeba było restartować
więc chyba to już nie ma dla mnie różnicy gdzie kupie ten update skoro można to tak prosto spolszczyć , zastanawia mnie tylko jaka jest różnica między w8 pro a enterprise ?? bo gdzieś przeczytałem mimochodem w trakcie poszukiwania tej paczki jezykowej ze enterprise jest dla firm i jest okrojony z bajerów. nie wiem co mysleć ja tu nie widze w moim enterprise-sie zadnych okrojeń..

- bajbus
windows 8 PRO kto ma ??
Jeśli chodzi o windows 8 enterprise jest to uboga wersja dla studentów i powiem ci szczeże że rewelacji nie ma i nie polecam tego windowsa instalować 

-
windows 8 PRO kto ma ??
znalazłem w sieci 8 pro i dla testu uruchomiłem na starym laptopie i jestem w szoku jak te stare pudło zajefajnie chodzi na tej 8-ce było troche problemów ze sterownikami ale ostatecznie zainstalowałem niektóre pod xp w trybie zgodności i jestem w szoku... pytanie mam tylko takie jakie bedą wersje windowsa 8 ?? bo podobno wersja PRO ma być tą najlepszą a w panelu sterowania mam opcję upgrade do lepszej wersji systemu ale jakiej wersji ?? po kliknieciu w te okno pojawia sie okienko na wpisanie klucza, no fakt nie mam go ale jest opcja kup klucz po kliknięciu zamyka sie wszystko ponieważ nie da sie jeszcze kupic klucza bo jeszcze nie są w sprzedazy oficjalnej...
- bajbus
- janpas
- Kontaktowanie:
windows 8 PRO kto ma ??
testuje też ten system I jest ok na stare maszyny to jest plus 

Grunt to spokój
- dorumia
- Kontaktowanie:
windows 8 PRO kto ma ??
Przepraszam za ot,ale co rozumiecie przez pojęcie "stare maszyny"?
Laptop:
Intel core i3-3110m 2.4 x64
4 gb ram
Intel HD 4000/Geforce 710M
Windows 8
Intel core i3-3110m 2.4 x64
4 gb ram
Intel HD 4000/Geforce 710M
Windows 8
- greh
- Kontaktowanie:
windows 8 PRO kto ma ??
dorumia pisze:co rozumiecie przez pojęcie "stare maszyny"?
Twój komputer z opisu na ten przykład.

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- djarta
- Kontaktowanie:
windows 8 PRO kto ma ??
Mam Windows 8 Pro Build 9200 i co, wrażenia? Żadne, Windows 7 do tego nakładka i kilka rzeczy dodanych / rozbudowanych. Fakt , faktem jest naprawdę szybka.
-
- Reklama