Windows 8 recovery

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
kokoszko76

Użytkownik

Windows 8 recovery

Post02 sie 2013, 23:32

Witam.

Niedawno kupiłem laptopa z zainstalowanym systemem Windows 8. Przyznam, że trochę mnie ten system denerwuje i co chwila muszę szperać w necie, aby znaleźć odpowiedz i to poprawić. Chciałbym zainstalować na laptopie Windowsa 7, oryginalnego z msdnaa. Nie chciałbym jednak stracić oryginalnego systemu, za który też się jakąś kwotę płaciło. Czy da się zainstalować system windows 8 na nowo, jeśli nie będzie partycji recovery np. z pendrive? Na laptopie jest naklejka windows 8 lecz nie ma na niej żadnego keya. Laptop nie ma wbudowanego CD_ROM'u i płyty w zestawie nie mam, są jedynie partycje ze sterownikami i partycja systemowa zajmująca prawie 60 GB a praktycznie nic nie zainstalowałem na niej.

Laptop: Lenovo Y500

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Windows 8 recovery

Post05 sie 2013, 07:40

Czy da się zainstalować system windows 8 na nowo, jeśli nie będzie partycji recovery np. z pendrive?

Czasami jest to niemożliwe przez blokady producenckie.

Zobacz do instrukcji (jak nie posiadasz to powinna być na stronie producenta), jak zrzucić gdzieś to recovery. Jak nie będziesz mógł znaleźć to poszukam, bo teraz ja już uciekam do pracy, więc tylko wpadłem na forum na chwilkę.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

kokoszko76

Użytkownik

Windows 8 recovery

Post05 sie 2013, 14:28

Witam.

Kontaktowałem się z serwisem Lenovo i okazało się, że przyślą mi płytki z kopią zapasową za darmo :). Przy instalacji systemu musiałem zrobić format całego dysku więc partycji recovery nie posiadam. System można wgrać za pomocą płyt które przyślą z Lenovo lub jeśli jest na gwarancji to można odesłać do serwisu i serwis to zrobi ( za darmo ). Ja zaistalowałem system Windows 7 64 bit.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Windows 8 recovery

Post05 sie 2013, 23:59

No to przyznam, że ładnie z ich strony, dość niecodzienna propozycja w ostatnich czasach, gdy producenci kompletnie nie liczą się z klientami.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”