Windows i Ubuntu

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Awatar użytkownika
pytajski

Stały bywalec

Windows i Ubuntu

Post19 lip 2013, 20:18

Witam! Po wielu perturbacjach udało mi się podzielić partycje na dysku ( b. dobry program EaseUS Partit.) teraz chciałem zainstalować Ubuntu z cd obok Windowsa .Wszystko idzie dobrze, chociaż trzeba dużej cierpliwości , program się wgrywa ale na samym końcu instalacji wyskakuje komunikat: ,,The installer encounterend ave unrecoverable error. A desktop sesion will now be run so that you may investigate the problem or try instaling again!" Płytka cd z allegro, nie wiem czy oprogramowanie niedobre czy komp nieodpowiednio przygotowany -- starałem się w/g instrukcji instalować wersję polską , a na końcu klops - info po ang. którego nie znam! Liczę jak zawsze na Waszą bezinteresowną pomoc ! Pozdrawiam Wszystkich Sz. Forumowiczów (zielony-pytaj)
Pozdrawiam(zielony-pytaj)

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Windows i Ubuntu

Post19 lip 2013, 22:43

Jaka wersja Ubuntu? Po co kupować, jak można za darmo pobrać legalnie? :-)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

heros1303

Stały bywalec

Windows i Ubuntu

Post19 lip 2013, 23:34

Najlepiej torrentem aby nie bać się źle ściągniętego obrazu. Wystarczy jeden bajt aby obraz płyty był nie używalny.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Windows i Ubuntu

Post19 lip 2013, 23:55

Chyba, że szybkie łącze, to można i przez normalny link. Chociaż Ubunciak ma dość stabilne mirrory.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
pytajski

Stały bywalec

Windows i Ubuntu

Post20 lip 2013, 01:13

Dzięki za podpowiedzi-- chodzi o ubuntu 12.04LTS, koszt to sprawa groszowa, w oprogramowaniu opcja sprawdzająca błędy - nie wykazała ich- chociaż? Jestem ,zielony" i nie bardzo orientuję się w tych ,,torrentach" - przed chwilą próbowałem znowu -trwa to bardzo długo- i na koniec jak zwykle k l o p s!Dziękuję wszystkim za pomoc! (zielony-pytaj)
Pozdrawiam(zielony-pytaj)

Awatar użytkownika
bajbus

Ekspert

Windows i Ubuntu

Post20 lip 2013, 10:07

Hotfix
Pozdrawiam,
Obrazek :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Windows i Ubuntu

Post20 lip 2013, 20:59

Ubuntu zawsze można zwyczajnie odpalić z płyty i się nim pobawić bez instalacji, zobaczyć czy wszystko pasuje w nim. Są jeszcze inne dystrybucje Linuksa, jak Fedora, Slackware, Debian czy OpenSUSE. Ja np używam Slackware w domu i Debian na serwerze.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”