WIndows XP blue screen

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
ares1234

Użytkownik

WIndows XP blue screen

Post06 cze 2012, 23:13

Witam. Dzisiaj wieczorem próbowałem uruchomić komputer i wtedy, kiedy powinien wyskoczyć ekran z wyborem użytkownika, wyskoczył blue screen. I teraz nie mogę uruchomić komputera, a próbowałem już tryb awaryjny(zacina się przy ładowaniu, naprawianie komputera( z różnymi końcowymi komunikatami), ostatnią znaną dobrą konfigurację, czy przywracanie systemu ( w kilku punktach, ale ciągle wyskakuje jakiś błąd), lecz nic nie podziałało.
Nazwa błędu to 0x000000F4 i coś tam, coś napisanego o tym znalazłem na tej stronie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników z tym że średnio znam angielski i nie połapałem się w tym wszystkim za dobrze.
Czy ktoś mógłby mi coś poradzić, a najlepiej także napisać, co jest napisane na tej stronie?

EDIT:
Znalazłem polską wersję tej strony: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ale prawdę mówiać nie rozumiem za bardzo o co chodzi.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co miałbym zrobić( te konfigurowanie dysków jako nadrzędne i w ogóle).
Ostatnio zmieniony 07 cze 2012, 10:52 przez ares1234, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

WIndows XP blue screen

Post07 cze 2012, 09:53

To co tam pisze, to o błędzie gdy dysk ATA jest podpięty jako slave do taśmy idącej do płyty głównej. Wtedy błąd pojawiał się wyjściu z trybu wstrzymania.

Zobacz jak Masz podpięty dysk, powinno być tak:

master (dysk) ======slave (pusto)-------------------------------płyta główna

O ile dysk jest jako ATA czyli ma szeroką taśmę, sprawdź to.

ares1234

Użytkownik

WIndows XP blue screen

Post07 cze 2012, 11:00

Ok, idę sprawdzić, ale czy to możliwe że to tak samo się zrobiło?

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”