Witam.
Mam pewien problem.
Miałem kilka dni temu Windows 7 na swoim komputerze lecz był mi potrzebny Windows xp. Zainstalowałem XP-ka, ale przypomniałem że Siódemka nie będzie mi działać, więc zainstalowałem windows 7 na tej samej partycji (sformatowanej), na której była poprzednio siódemka. Po zainstalowaniu chciałem wejść w XP ale nie mogę (od razu włącza mi sie Windows 7). Dlaczego? Proszę o pomoc.
Windows XP nie działa po zainstalowaniu 7.
-
- Lena
Kod: Zaznacz cały
Otwórz aplet System, klikając przycisk Start, klikając kolejno polecenia Panel Sterowania, System i konserwacja, a następnie klikając polecenie System.
W lewym okienku kliknij łącze Zaawansowane ustawienia systemu. Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.
Kliknij kartę Zaawansowane, a następnie w obszarze Uruchamianie i odzyskiwanie kliknij przycisk Ustawienia.
W obszarze Uruchamianie systemu wybierz domyślny system operacyjny i czas wyświetlania listy systemów operacyjnych, a następnie kliknij przycisk OK.
tam powinieneś mieć widoczne dwa systemy, które zainstalowałeś
-
Niestety, tam widoczny jest tylko Windows 7.
Czy to znaczy, że będę musiał jeszcze raz zainstalować oba systemy?
Czy to znaczy, że będę musiał jeszcze raz zainstalować oba systemy?
- deFco247
- Kontaktowanie:
Tu się uruchamia od razu Windows 7, więc boot.ini z XP-ka nie ma nic do tego.
Możesz dodać XP do startu używając EasyBCD: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Możesz dodać XP do startu używając EasyBCD: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Ja się nie bawiłem jeszcze w takie rzeczy. Moglibyście mi wytłumaczyć jak to się robi?
Będę bardzo wdzięczny.
Będę bardzo wdzięczny.
- Lena
-
lub dodatkowo
oraz
http://traxter-online.net/naprawa-i-konfiguracja-rozruchu-windows/
oraz
http://forum.programosy.pl/nie-moge-uruchomic-komputera-poradnik-pierwszej-pomocy-vt124113.html
-
- Reklama