Witam
U mnie ten folder zajmuje ponad 20GB przy niewielkiej liczbie aplikacji. Wiem do czego ten folder służy, wiem też że jest sposób na jego przeniesienie w inne miejsce. Ale pytanie, czy ktoś widział jakikolwiek sposób na choćby częściowe jego wyczyszczenie, gdyż z tego co widzę, Windows Vista 64 bit sobie niezbyt dobrze z tym radzi.
WinSxS jak wyczyścić ten folder?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Próbowałeś Windows Service Pack 1 Cleaner ? Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Oraz to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pamiętaj, że SP nie będzie można już usunąć.
Oraz to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pamiętaj, że SP nie będzie można już usunąć.
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tak, tak, znam to, ale to nie SP jest już niestety problemem. Mam wrażenie, że system mimo, że ma sam czyścić wszystko, to tego nie robił. Ciekawe czy jest sposób na jakiekolwiek zmuszenie go do przejrzenie tego co tam siedzi.
- rokko
- Kontaktowanie:
Wprawdzie folder ten można usunąć lecz niesie to ze sobą spore konsekwencje opisane Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Jeżeli brakuje miejsca na partycji lepszym rozwiązaniem będzie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Ręczne usuwanie poszczególnych elementów praktycznie nie jest możliwe do zastosowania, trzeba by każdorazowo analizować zależności danej aplikacji (przykładowo programem Dependency Walker) następnie wyszukać i usunąć daną wersję komponentu. Praca żmudna i łatwo o pomyłkę. Dodatkowo nigdy nie ma pewności iż dany komponent nie będzie używany przez jakąś inną aplikację. Zdecydowanie odradzam usuwania czegokolwiek z tegoż folderu.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Znam obydwa zagadnienia, o czym pisałem na samej górze. Co do samodzielnego sprzątania, też się domyślam co to znaczy, przecież to przeszło 9 tysięcy katalogów, więc na to się nie porywam.
Dlatego się pytam, czy po już dość długim okresie istnienia tego folderu w systemie, ktoś się natknął na jakiś ciekawy sposób poradzenia sobie z problemem WinSXS?
Sądząc po rozmiarze tego folderu u mnie i po rozmiarze poinstalowanych aplikacji, ten folder im dorównuje albo i je przewyższa. Sądzę, więc że system ma problemy z prawidłowym oczyszczaniem tego folderu. Ciekawe czy jest jakiś sposób wymuszenia na nim przejrzenia jego zawartości.
Dlatego się pytam, czy po już dość długim okresie istnienia tego folderu w systemie, ktoś się natknął na jakiś ciekawy sposób poradzenia sobie z problemem WinSXS?
Sądząc po rozmiarze tego folderu u mnie i po rozmiarze poinstalowanych aplikacji, ten folder im dorównuje albo i je przewyższa. Sądzę, więc że system ma problemy z prawidłowym oczyszczaniem tego folderu. Ciekawe czy jest jakiś sposób wymuszenia na nim przejrzenia jego zawartości.
-
- Reklama