XP nie chce sie uruchomić po odlaczeniu napedu

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
kuraqq

Użytkownik

Post15 kwie 2013, 14:27

Witam, mam taki problem. Otóż, dzisiaj rano instalowałem na moim starym gruchocie win xp. Jako, że moj stary naped dvd ATA padl, to podlaczylem nowy Ihas 124b. Jest on SATA, a ja jako, że mam stara plyte glowna musialem uzyc dokupionych przejsciowek. No dobrze, więc bootowanie z płyty ladnie poszlo. Xpek sie zainstalowal. Jednak po odlaczeniu Ihas'a system nie chce sie ladowac! Nie wysakuje zaden blad, jedynie pokazuje sie chwile logo Win xp po czym komputer uruchamia sie od nowa. Najdziwniejsze jest to, że po podlaczeniu spowrotem Ihasa wszystko dziala jak nalezy. Oczywiscie 'first boot device' jest ustawione na HDD-0. Co mam zrobic? Podczas uruchamiania pokazuje, że dysk twardy jest Primary Master, a Ihas secondary master. Wczesniejsze nagrywarki byly zawsze Secondary Slave. Moze to ma znaczenie? Wybaczcie moj lakoniczny jezyk ale nie znam sie na tym kompletnie.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2013, 17:18

Pokaż zawartość pliku boot.ini
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

kuraqq

Użytkownik

Post16 kwie 2013, 00:22

Dzieki za odpowiedz, ale temat do zamkniecia. Nie wytrzymalem i zainstalowalem xp z pendrive'a. Problemow brak :)

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post16 kwie 2013, 06:30

Następnym razem zobacz komendy
Fixmbr
Fixboot
Oraz właśnie plik boot.ini

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”