Zmiana procesora i aktywacja systemu
-
Witam. Otóż zamówiłem sobie wreszcie nowy procesor. Zdecydowałem się na AMD Athlon II 455 (3x3,33ghz) do płyty głównej Gigabyte GA-MA69VM-S2 (F10e). Teraz mam takie pytanie otóz najprawdopodbniej zrobię pierwszy format systemu Windows 7. Czytałem sporo że zmiana procesora wiążę się z przeinstalowanie systemu. Wiadomo odświeżony system w ten sposób będzie działał najwydajniej. Ale mi chodzi teraz jak to jest z aktywacją 7 po zmianie procesora? Ktoś zmieniał procesor i przeinstalowywał może windowsa sam tak?
- seba86mu
Po wymianie procesora nie będziesz musiał reinstalować systemu.
Może być wymagana ponowna aktywacja systemu (choć nie jest to pewne), którą powinieneś wykonać bez problemu.
Jeżeli aktywacja przez Internet nie powiedzie się zadzwonisz na infolinię i wykonasz aktywację telefonicznie przy pomocy automatu.
Może być wymagana ponowna aktywacja systemu (choć nie jest to pewne), którą powinieneś wykonać bez problemu.
Jeżeli aktywacja przez Internet nie powiedzie się zadzwonisz na infolinię i wykonasz aktywację telefonicznie przy pomocy automatu.
-
- Reklama