Czy jeśli wgram inny soft, będzie możliwe przywrócenie aplikacji ? i Czy po usuwają mi się smsy itp, bo jak wgrywałem tego androida to nic nie straciłem, ale tutaj wiem że będę musiał robić jakiś wipe itp
CyanogenMod dla Galaxy S2 (I9100)
- Maciak Plock

- Kontaktowanie:
Hej chce sobie wgrać CyanogenMod, ale kompletnie nie wiem jaki co i jak, trochę o tym poczytałem, ale jest tego tyle, że nie wiem jak się do tego zabrać, wgrywałem już androida przez odina czystego 4.1.2 i z tego co mi wiadomo jest to najnowszy oficjalny Android na mój telefon, ale chciał bym KitKat czy jakąś modyfikację.
Czy jeśli wgram inny soft, będzie możliwe przywrócenie aplikacji ? i Czy po usuwają mi się smsy itp, bo jak wgrywałem tego androida to nic nie straciłem, ale tutaj wiem że będę musiał robić jakiś wipe itp
- bajbus

Witam tu masz wszystko Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ale jak będziesz chciał wrócić do obecnego androida zrób na wszelki wypadek kopie zapasową wrazie powrotu będziesz miał wszystkie dane
- Maciak Plock

- Kontaktowanie:
Czesc pojawił się problem, zmieniłem kernel jeden 2gi wszystko wg instrukcji i wszystko przebiegło ok, ale po włączeniu telefonu jest te logo samsunga z trójkątem, jest dzwięk właczania telefonu, ale ekran jest czarny, to samo z 2gim kernelem co zrobić? w sumie to tak jak by padł mi telefon nic z nim nie moge zrobic
download mode działa i ten CWN czy jakis tam kernel który zainstalowałem, ale android 4.1.2 nie włącza się
-- 24 lut 2014, 21:34 --
Kernele działają mogę zrobić wipe itp, ale włączyć system się nie chce
-- 24 lut 2014, 21:34 --
Kernele działają mogę zrobić wipe itp, ale włączyć system się nie chce
- bajbus

Jeśli znasz angielski zobacz jeszcze ten filmik Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Maciak Plock

- Kontaktowanie:
Powiedż lepiej jak odpalic ten telefon zeby znowu działał, czy mozliwe ze po zmianie kernela system zawsze sie nie odpala i trzeba wgrac nowy?
- bajbus

Przeważnie tak się dzieje użyj odina i wgraj androida którego miałeś wcześniej
- Maciak Plock

- Kontaktowanie:
tylko nie pamietam jakiego andka mialem wczesniej , jak wgram tego kit kat to tez powinno być ok nie ? tylko nie wiem jak to wrzucic na karte teraz jak telefon mi sie odpalić nie chce 
- bajbus

Z tego co pamiętam to w tych samsungach jest android 4.1.2 Jelly Bean
- Maciak Plock

- Kontaktowanie:
Hej tak zrobiłem i poszło, niestety zainstalowałem zły kernel do mojego androida, inna wersję czy coś takiego i pewnie dlatego nie śmigało, nie wiedziałem że dany kernel jest pod dana wersję androida, a tych 4.1.2 jest tez od groma. Znalazłem pod swój stockowy android swój kernel, by phiz cwm 6.0 i jest spoko właśnie robie backup i spróboję wgrać tego kit kat. Szkoda bo straciłem wszystkie dane
Ale ważne że telefon działa 
- bajbus

A pisałem wcześniej zanim zaczniesz zrób kopie zapasową to mnie nie posłuchałeś
- Maciak Plock

- Kontaktowanie:
Dobra ale ogolnie teraz mam inny problem, za cholere nie moge wgrac tego kit kat co ty mi napisałeś, nie chce się w ogóle zainstalować z poziomu Kernela, próbowałem już na dwóch, w obu przypadkach wyskakuje jakiś błąd 7
instalacja sie nie chce zacząć.
- bajbus

Kurde Maciak nie będzie ci działał ten kit kat ponieważ został wycofany dla tego modelu samsunga i nie jest z nim kompatybilny i dlatego nie działa i działał nie bedzie. Sorki że dopiero teraz ci o tym mówię ale sam dopiero się dowiedziałem jeszcze raz sorki
- Maciak Plock

- Kontaktowanie:
I dlatego nie chce się w ogóle zainstalować ? Nawet jeśli został gdzieś tam wycofany, to przecież jest modyfikacja i powinna działać, to nie jest official. Na pewno dobrze wyczytałeś, że jest wycofany? Skoro mam instalkę to powinno chyba pójść wszystko ładnie i pięknie.
- bajbus

To pierwsza wersja kit kata na te samsungi była dziurawa i potencjalna na ataki na tego androida i dlatego została wycofana i nie ma do niego żadnych łatek aktualizacji i dlatego nie działa
- Maciak Plock

- Kontaktowanie:
Ok ten problem rozwiązany, Zainstalowałem CM 11 bazujący na androidzie 4.4.2, Tylko nie mam pojęcia jak zamnąć aplikacje, które się już otworzyły, np taki facebook czy messenger, gdzie działają w tle, wcześniej używałem Menadżera zadań Android, w CM 11 tego nie ma, jak to pozamykać ?
-
- Reklama