Dzisiaj dzwonione było ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia. W stacjonarnym było wykonanie połączenie i komunikat - nagraj się na pocztę głosową. Ja w komórce nic nie słyszałem, a dzwoniąc w tym czasie na stacjonarny, słyszałem tylko sygnał zajętości.
To zwykła komórka myphone z dużymi literami. Nie mam pojęcia, co się stało. Otrzymałem telefon z korporacji taksówkowej i komórka się głośno odezwała. Teraz dzwonię na stacjonarny i też głośno dzwoni stacjonarka. Ze stacjonarki dzwonię na komórkę, to komórka milczy. A ja nawet nie wiem, nie znam hasła, by przywrócić ustawienia. Nie rozumiem, co się stało, co mogło być wciśnięte na klawiaturze telefonu.
Kto wie, co zrobić w tej sytuacji? Dodam, że w stacjonarce telefon zastrzeżony.
Dzwonię ze stacjonarnego na komórkę i nie słychać połączenia
- Gedo
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
- XMan
A ja nawet nie wiem, nie znam hasła, by przywrócić ustawienia.
Powinno gdzieś pisać, w instrukcji itp. itd.
O ile dobrze pamiętam przeglądając takie telefony w internecie to chyba będzie kod złożony z czterech cyfr.
Podaj dokładną nazwę oraz model telefonu...
Sprawdzałeś wyłączenie i ponowne włączenie telefonu lub wyciągnięcie i ponowne włożenie karty SIM ?
P.S.
Będzie dokładnie tak samo lub podobnie (inne hasło):
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Gość: dawid1972 IP: *.telpol.net.pl 27.09.09, 09:29
W większości modeli kodem fabrycznym (przywracającym ustawienia fabryczne) jest
kod: 1122. W przypadku telefonów: myPhone 3350 oraz myPhone 6691 kod fabryczny
to: 1234.
- Gedo
Po zresetowaniu ustawień, nadal sytuacja dzwonienia ze stacjonarki jest taka sama, czyli odzywa się automatyczna sekretarka, ale na komórce nie ma żadnego zapisu, ani nie ma połączenia. - Nawet nie błyśnie ekran telefonu.
Zastanawiam się, czy nie włączyła się jakaś usługa blokująca numery zastrzeżone. Gdzie to znaleźć i zrezygnować z tego?
Edit:
Jednak nie -sprawdziłem *111*114*3# - mam usługę wyłączoną.
Nie wiem, co dalej...
Zastanawiam się, czy nie włączyła się jakaś usługa blokująca numery zastrzeżone. Gdzie to znaleźć i zrezygnować z tego?
Edit:
Jednak nie -sprawdziłem *111*114*3# - mam usługę wyłączoną.
Nie wiem, co dalej...
- XMan
Zobacz czy masz w opcjach "Filtr numerów" etc.
Może tam jest coś źle ustawione/wybrane, zaimportowany numer telefonu stacjonarnego ?
Nie podałeś jaki to jest dokładnie telefon/model...
Sprawdź:
- Typ powiadomienia
- Dzwonek alarmu
Może tam jest coś źle ustawione/wybrane, zaimportowany numer telefonu stacjonarnego ?
Nie podałeś jaki to jest dokładnie telefon/model...
Sprawdź:
- Typ powiadomienia
- Dzwonek alarmu
- Gedo
myphone 1062 talk+
Po przewróceniu ustawień fabrycznych, to nie powinno być jakichkolwiek filtrów, jeśli nawet takie byłyby przez to, że w kieszeni mogło się nawciskać bele co...
Po przewróceniu ustawień fabrycznych, to nie powinno być jakichkolwiek filtrów, jeśli nawet takie byłyby przez to, że w kieszeni mogło się nawciskać bele co...
- XMan
Masz zapisany numer/kontakt telefonu stacjonarnego na komórce ?
Jeżeli tak to usuń całkowicie z kontaktów i zadzwoń ze stacjonarnego na komórkę.
Będzie OK to zapisz ponownie w kontaktach i sprawdź dzwoniąc na komórkę.
Jeżeli tak to usuń całkowicie z kontaktów i zadzwoń ze stacjonarnego na komórkę.
Będzie OK to zapisz ponownie w kontaktach i sprawdź dzwoniąc na komórkę.
- Gedo
Właśnie go nie mam na komórce, taki łatwy.
- XMan
To go dodaj do kontaktów i zobacz czy pomoże.
Zwróć uwagę czy jest zapisany dzwonek.
Jeżeli będzie to samo, zmień dzwonek na inny...
Zwróć uwagę czy jest zapisany dzwonek.
Jeżeli będzie to samo, zmień dzwonek na inny...
- Gedo
Nie chodzi o dzwonek. To nie dochodzi rozmowa, nawet nie błyśnie ekranik komórki.
Napisałem do pomoc myphone. Odpowiedzieli:
No to będzie profesjonalnie. Podałem im linka do tego tematu, bo jak jeszcze raz tłumaczyć się?
-- 11 paź 2016, 10:54 --
Sprawa wygląda tak: numer komórki zablokowany dla wszystkich dzwoniących na mój numer. Amen! MyPhone odpowiada, że to nie oni. Sprawdzili. Operator stacjonarnego też wszystko sprawdził. Nawet pani próbowała się dodzwonić z stacjonarnego, potem komórki. Nic. Operator PLAY znalazł powód - numer niezarejestrowany. Podał do zadzwonienia kod, który uruchomił powiadomienia na komórce, żeby w razie, jakby ktoś dzwonił - sms pokazywał, żeby można było oddzwonić.
Ja mogę dzwonić z komórki wszędzie, a na komórę nikto. Tak to polityka zwyciężyła.
Zarejestruję numer, bo przynajmniej odblokuję dzwonienie na moją komórkę.
-- 11 paź 2016, 17:17 --
Zarejestrowałem na pobliskiej poczcie, podzwoniłem do playa i bingo! Odbieram ze stacjonarki na komórce!
Napisałem do pomoc myphone. Odpowiedzieli:
Szanowni Panstwo
W imieniu Zarzadu firmy myPhone Sp. z o.o. pragniemy podziekowac za wybranie naszego
produktu oraz kontakt z serwisem. Informujemy, ze wiadomosc zostala przekazana do
odpowiedniego dzialu a odpowiedz zostanie udzielona w przeciagu dwoch dni roboczych.
Z powazaniem, Zespol MyPhone
No to będzie profesjonalnie. Podałem im linka do tego tematu, bo jak jeszcze raz tłumaczyć się?
-- 11 paź 2016, 10:54 --
Sprawa wygląda tak: numer komórki zablokowany dla wszystkich dzwoniących na mój numer. Amen! MyPhone odpowiada, że to nie oni. Sprawdzili. Operator stacjonarnego też wszystko sprawdził. Nawet pani próbowała się dodzwonić z stacjonarnego, potem komórki. Nic. Operator PLAY znalazł powód - numer niezarejestrowany. Podał do zadzwonienia kod, który uruchomił powiadomienia na komórce, żeby w razie, jakby ktoś dzwonił - sms pokazywał, żeby można było oddzwonić.
Ja mogę dzwonić z komórki wszędzie, a na komórę nikto. Tak to polityka zwyciężyła.
Zarejestruję numer, bo przynajmniej odblokuję dzwonienie na moją komórkę.
-- 11 paź 2016, 17:17 --
Zarejestrowałem na pobliskiej poczcie, podzwoniłem do playa i bingo! Odbieram ze stacjonarki na komórce!

-
- Reklama