Nawet jak ją wyjęłam, dzięki pomocy miłej pani z T-Mobile i włożyłam ją ponownie, to nie pojawiła się opcja, że mam sformatować ową kartę, aby stała się pamięcią masową. W ogóle nie było tej opcji.
Zabrałam do domu wybebeszony telefon i kartę pamięci włożyłam do adaptera, a potem do czytnika kart pamięci, w obudowie starszego kompa i pojawiła się informacja, że owa karta wymaga sformatowania. Jednak formatowanie jej się nie udało.
Zmieniałam ustawienia pamięci i domyślną ma być karta SD, ale wszystkie gry, jakie mam zainstalowane, są w pamięci wewnętrznej...
Poszukałam info w necie i znalazłam informację na temat App Mgr III, która ręcznie pozwala przenosić gry, na kartę SD, zapewne z wyjątkiem tych systemowych. Zainstalowałam ów soft i wpierw kazał sformatować kartę pamięci, by stała się pamięcią masową. Oczywiście to było niemożliwe. Potem zaznaczyłam grę, którą chciałam przenieść na kartę pamięci SD, ale nie było tam opcji: Zmień. Wiem, że nie tylko ja zapewne borykam się z tym problemem.
Szukałam pomocy w necie i znalazłam to:
Kod: Zaznacz cały
http://fanclub.huaweipolska.pl/forum/temat/441/1
Znalazłam nawet inny pomocny temat, który bez rootowania miał rozwiązać mój problem:
Kod: Zaznacz cały
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=174314&mobile=2
Ale Dokumenty Google owszem wyświetlają zawartość karty SD, ale nie mogą nic na niej otworzyć, ani zdjęć, ani dzwonków z Nokii, w formacie mp3, które tam skopiowałam.
Aha, nie zamierzam rootować tego telefonu.
Jak podłączałam mojego smartphone do kompa, za pomocą kabla USB, to wyświetlała się zawartość karty pamięci i tam na pewno nie ma zainstalowanych żadnych gier. W ogóle nie mogę normalnie przeglądać zawartości tej karty- jak jest w telefonie. Jak wybiorę inną domyślną pamięć, czyli tą wewnętrzną, to wówczas mogę sformatować kartę pamięci i nic ponadto. Nie ma opcji sformatowania karty SD aby stała się pamięcią masową.
Bardzo proszę o pomoc.

Aha, nie chcę co chwila formatować karty pamięci, skoro to nic nie daje... Może po prostu jest za duża?