Jak zaaktualizowac androida ?

Wszystko o telefonii komórkowej, problemy, usługi, opinie, promocje etc.
maniekOSG

Użytkownik

Post01 kwie 2012, 14:21

Witam , jestem posiadaczem telefonu Samsung Galaxy Ace z wersją androida 2.2.1 (operator PLUS) i mam problem nie wiem kompletnie jak zaaktualizowac androida do wyższej wersji (mam na myśli 4.0 lub 4.1 ) . Oglądałem parę poradników w obcych językach i wiem tyle że potrzebny będzie mi program Odin i jakiś ROM :shock: . Proszę Was o pomoc , najlepiej jak by ktoś tą aktualizacje sprecyzował krok po kroku .
Z góry dziękuje za fatygę i pomoc .

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2012, 15:04

Rozumiem, że zezwalasz na usunięcie gwarancji ?

maniekOSG

Użytkownik

Post01 kwie 2012, 16:50

No widzisz tego nie wiedziałem :) . Raczej nie zezwalam na usunięcie gwarancji . Jest jakiś inny sposób na to by zaaktualizowac androida ? W salonie operatora ?

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2012, 17:43

Salon wysyła telefon na gwarancje i panowie w swojej siedzibie aktualizuja Androidy. Tylko nie wiem do jakiej wersji by zaaktualizowali. Idź do salonu i się spytaj.

maniekOSG

Użytkownik

Post01 kwie 2012, 17:49

Okej , napierw musze jeszcze naprawic telefon bo szybka mi pękła :D i pójdę się zapytac .
Dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post01 kwie 2012, 20:00

djarta pisze:Rozumiem, że zezwalasz na usunięcie gwarancji ?

Aktualizacja Androida, nawet błędna nie ma żadnego wpływu na gwarancję.

Posiadam Samsung Galaxy S i9000 i miałem już okazję wysłać do polskiego serwisu Samsunga (w ramach gwarancji) smartfona po błędnej aktualizacji oprogramowania. Jeszcze wtedy nie miałem żadnego pojęcia o Androidzie, dlatego też zdecydowałem się na odesłanie smartfona w ramach gwarancji, teraz wiem, że barddzo łatow przywrócić go do życia po błędnej aktualizacji.
Nie minął tydzień i telefon miałem już z powrotem bez żadnej utraty gwarancji.

Instrukcja wgrywania ROM-u (czyli nowego Androida) przez ODIN-a (aplikację do flashowania ROM-u) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

kat666

Użytkownik

Post02 kwie 2012, 17:40

Dokładnie nie utracisz gwarancji chyba, że masz zamiar wgrywać custom romy. Ja oddałem telefon na gwarancje jak mi się ''ucegił'' przy wgrywanie romu i nie było problemów na gwarancji. Jeżeli jesteś nowym użytkownikiem androida polecam Ci skorzystanie z programu kies, którego udostępnia Samsung, tam aktualizacja przebiega prawie automatycznie.

• Reklama

Wróć do „Telefonia GSM”