Od jakiegoś czasu mam problemy z zasięgiem (ORANGE) i zastanawiam się jaką sieć wybrać.
Gdyby ktoś ładnie/przejrzyście rozpisał ceny połączeń, SMSów, Internetu itp. w pakietach oraz bez nich. Będę bardzo wdzięczny. Nie interesują mnie żadne umowy, telefon mam na kartę więc ładuję kiedy mi pasuje (wiadomo że minimum raz na miesiąc).
Nie mam czasu na porównywanie ofert, ledwo udało mi się napisać ten temat.
Jaką sieć wybrać - porównanie ofert...
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Jak dla mnie play
mam i nie narzekam, cena sms do wszystkich sieci to 9gr, za minute płace 29gr, internet bez pakitu to 12gr za 100kb. Są pakiety np 25mb za 3zł. Jest pakiet minut do swojej sieci, po doładowaniu dostajesz darmowe sms do wszystkich sieci.

Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Również mam Play i jestem zadowolony, doładuje sobie konto 1 w miesiącu za 5PLN i mam tysiąc SMS przez Parę dni za darmo, do tego bardzo dobre ceny SMS i rozmów (patrz wyżej).
- Rozwiany
a z jakiej obecnie taryfy Orange korzystasz?
Może warto zmienić plan?
Jakiś czas temu Orange, odświeżyła oferty pre-paidowe wprowadzając m.in Wspólną Orbitę (pakiet dający 1200 minut na rozmowy między dwoma numerami).
Jest raczej w czym wybierać.
Może warto zmienić plan?
Jakiś czas temu Orange, odświeżyła oferty pre-paidowe wprowadzając m.in Wspólną Orbitę (pakiet dający 1200 minut na rozmowy między dwoma numerami).
Jest raczej w czym wybierać.
- Maverick
Rozwiany pisze:a z jakiej obecnie taryfy Orange korzystasz?
Może warto zmienić plan?
ORANGE POP
Nie warto. Sieć zmieniam przez problemy z zasięgiem, szybko tego nie naprawią.
- Rozwiany
@Przemysław- jeśli chodzi o zasięg orange to chyba póki co mają najlepszy (mam tu na myśli technologię CDMA- dzięki czemu zasięg jest w trudno dostępnych miejscach, poza tym wprowadzili też hspa+dc więc prędkość dochodzi do 42 Mb/s). Poza tym wszystko jest kwestią potrzeb. W opcji biznesowej (net mobilny) pojawił się netbook samsung NC110 i ceny zaczynają się od 1 zł, a wydaje mi się, że w pozostałych sieciach nie ma tego typu możliwości.
- Maverick
Mówię że są problemy z zasięgiem. Rozmawiałem z kolesiem w salonie Orange, podobno mają to szybko naprawić. Ale co innego miał powiedzieć? Dobrze znam sytuację i wiem że szybko tego nie załatwią.
- Rozwiany
@Przemysłał: a jakie tereny masz na myśli? (tzn. mniej więcej jaka miejscowość). Pytam tak z czystej ciekawosci, bo mapa zasiegu Orange mówi sama za siebie. Raczej nie powinno być tzw. białych plam (tym bardziej jak jest cdma)- przynajmniej tak mi się wydaje. A chyba nie ma róznic pod tym względem jeśli chodzi o net dla klientów indywidualnych i biznesowych?
- Maverick
Podobnie było z Erą, miał być nadajnik, jednak mieszkańcom się nie spodobało i ...
Orange miało wieże, miała być chyba wymiana nadajnika. Miasto nie dało lokalizacji i ... Dość długo to się ciągnie.
Dla porównania. W zeszłym tygodniu byłem w mieście wojewódzkim, nie było żandych problemów. Internet w komórce działał rewelacyjnie.
Orange miało wieże, miała być chyba wymiana nadajnika. Miasto nie dało lokalizacji i ... Dość długo to się ciągnie.
Dla porównania. W zeszłym tygodniu byłem w mieście wojewódzkim, nie było żandych problemów. Internet w komórce działał rewelacyjnie.
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
ja i djkamil09061991 polecamy Play, czemu upieracie się na siłę na te orange?
-
no i w play ważność konta po doladowaniu rok jest
mam też play online w playu 1Mb za 45 zl/mc ,modem gratis
śmiga dobrze ,limit danych 10GB/mc
acha i od września testował będę za frajer tego huweia dotykowego wystarczy sie zarejestrowac do testu i dają
+ 1GB danych można ściągnąć

mam też play online w playu 1Mb za 45 zl/mc ,modem gratis
śmiga dobrze ,limit danych 10GB/mc
acha i od września testował będę za frajer tego huweia dotykowego wystarczy sie zarejestrowac do testu i dają
-
a ja jestem zadowolony z Plusa, solidna sieć z dużym zasięgiem w każdym miejscu. poszedłem do salonu plusa, dobrałem sobie idealną oferte i z czystym sumieniem moge polecić plusa.
- Maverick
qazimodo pisze:acha i od września testował będę za frajer tego huweia dotykowego wystarczy sie zarejestrowac do testu i dają
z tego co wiem to smartfona dają 2 tygodnie, później do zwrotu z tym że zostaje karta SIM z darmowym transferem (1GB?).
-
Ja mimo, że jestem w orange 3 lata jakoś nie odczuwam, żeby o mnie bardziej dbali niż o nowego klienta. Wszędzie tylko wprowadź kod to otrzymasz usługę taką i taką oczywiście za kasę czasem nawet sporą. Swego czasu bardzo dużo spamu przychodziło i teraz się zastanawiam nad przejściem gdzieś indziej, nie wiem na razie co zrobię. Rozpatrzę oferty na rynku, popatrzę na taryfy znajomych z którymi mam najwięcej kontaktu..
Jeżeli chodzi o zasięg to w sumie nie narzekam, choć nie zawsze miałem, będąc blisko wschodniej granicy naszego kraju zdarzało mi się go gubić w wielu miejscach.

Jeżeli chodzi o zasięg to w sumie nie narzekam, choć nie zawsze miałem, będąc blisko wschodniej granicy naszego kraju zdarzało mi się go gubić w wielu miejscach.
- Maverick
blasterix pisze:będąc blisko wschodniej granicy naszego kraju zdarzało mi się go gubić w wielu miejscach.
Właśnie dlatego chcę od nich odejść.
Jeśli chodzi o ceny to Play będzie chyba najlepszym rozwiązaniem, inna sprawa że jak ktoś będzie dzwonił do Ciebie to trochę zapłaci...
-
- Reklama