nokia n95 8GB - nie działający głośnik

Wszystko o telefonii komórkowej, problemy, usługi, opinie, promocje etc.
Awatar użytkownika
AER

Użytkownik

Post27 gru 2012, 15:30

Witam, otóż stałem się szczęśliwym posiadaczem nokii n95 8gb. Telefon jest sprawny działający, a mam mianowicie jeden mały problem z nim, nie działa głośnik w którym podczas rozmowy słyszysz 2 osobę, wszystko inne jest elegancko sprawne, więc chciałem się zapytać czy to wina taśmy czy też po prostu samego głośnika? Bo wyczytałem, że takie problemy pochodzą od taśmy w telefonie, więc udałem się do serwisu nokii i Pan "fachowiec" stwierdził, że jednak taśma bez dokładnego sprawdzania telefonu ale dodał, że nie opłaca się tego naprawiać z nie wiadomych przyczyn oraz, że będzie się co chwilę to psuło.

czy po wymianie taśmy typu takiej (jakbym zamówił) : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
telefon będzie funkcjonował dobrze? Czy też musi być to oryginalna taśma, której wartość w serwisie wynosi 100 zł.

Pozdrawiam i Czekam na odpowiedzi i rady. :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post28 gru 2012, 00:46

hmm, trochę nie ma szans abyśmy coś doradzili. Jeśli idzie ominąć taśmę na odcinku do głośnika to możesz próbować kabelkiem doprowadzić sygnał do niego. Nic innego raczej nikt nie wymyśli bo jak nie mam telefonu w ręku ani go nie widziałem w środku to co tu gdybać. W zasadzie szukanie na czuja.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Telefonia GSM”