Samsung Wave

Wszystko o telefonii komórkowej, problemy, usługi, opinie, promocje etc.
onimusza666

Użytkownik

Samsung Wave

Post07 lis 2010, 11:16

Telefonik z nowym systemem Bada-i sporo problemów :@ Ogólnie problem dotyczą wykrywania telefonu przez PC podczas podpięcia przez USB. Mam go już 2miesiące i przed formatem po podpięciu przez USB coś tam się zainstalowało(nie ma płyty z sterownikami) i czasem wykrywało go jako dysk twardy(telefon i karta pamięci) czasem nic nie wykrywało i telefon nie był widoczny w PC. Na necie znalazłem informacje że potrzebny jest program Kies-więc go pobrałem -program się uruchamiał ,lecz też nie wykrywał telefonu.
Po formacie nie można zainstalować Kies wyskakują różne komunikaty że nie znaleziono czegoś tam w pliku Temp itd. innym razem podczas instalacji coś się pobrało-ale znowu gdy chciałem uruchomić program - wyskoczył błąd ''kies.exe-błąd aplikacji (0xc0000135)'' w necie znalazłem że potrzebne jest NetFramework(przed formatem miałem) zainstalowałem więc v.1.1 i 2.0 no i teraz jest taki błąd: Obrazek

Pobrałem też sterowniki USB i teraz telefon jest widoczny w PC jako pamięć przenośna.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Samsung Wave

Post07 lis 2010, 11:16

Może nowszy framework? Np 3.5
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

onimusza666

Użytkownik

Samsung Wave

Post07 lis 2010, 11:38

Może i tak - lecz wcześniej ten Kies u mnie działał, mogłem pobierać aplikacje na PC tyle że nie widział on telefonu? Wcześniej też (po formacie) w menadżerze urządzeń był znak zapytania MPT funktion - teraz go nie ma ,ale chyba to chodziło o Media Encoder czy Media Windows Player

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Samsung Wave

Post07 lis 2010, 14:30

Na stronie producenta nie ma jakiś sterowników?

• Reklama

Wróć do „Telefonia GSM”