chciałbym się podpiąć pod temat, bowiem mam dość podobne oczekiwania. Szukając jakiegoś smartfonu, przeglądałem net w lewo i w prawo... Z wielości, będąc kompletnym laikiem, nic nie wybrałem.
Taka oto lista niedrogich SF z androidem widnieje na KŚ. Cena nie przekracza tych 1000 PLN.
Xiaomi Redmi 3S - ok. 900,-
Alcatel OneTouch Go Play - 550,-
LG Zero - 860,-
Asus Zenfone 2 Laser ZE500KL - 750,-
Huawei P8 Lite - ok. 700,- Było więcej, teraz ubyło propozycji.
Też początkowo celowałem w jakąś Xperię, mając nadal w użyciu Sony Erick k800i, myślałem, Sony będzie dla mnie. Jednak za te pieniądze... Xperie niczym nie wyróżniają się na tle innych, dużo tańszych, owe Xiaomi, czy wspomniane tutaj Nefosy (parametry mam na myśli jak i wygląd ogólny).
Sam z siebie celowałem w Alcatel, spodobała mi możliwość odbierania czy to normalnie, czy do góry nogami, telefon ma mikrofon zamienny i nie rozróżnia pozycji "góra-dół". Samsungi jakoś zupełnie mi nie odpowiadają. Mam już dość tej nazwy, samsunga widzę nawet w szufladzie ze skarpetkami;) Co za dużo, to nie zdrowo.
Ok, ktoś doradził mi LG Zero (aluminiowa obudowa, ponoć Gorilla Glass, dość słaba bateria, niewymienna, ale to chyba już norma, że SF działają do 48h maksymalnie).
Fotografować nie zamierzam, pstryknąć czasami jakąś fotkę, jasne, ale generalnie mam cyfrówkę do fotografii, muzyki szczególnie też nie słucham, edycja kontaktów, przypisanie im dzwonków/dźwięków i będzie ok. Grać też nie gram na telefonie, co najwyżej jakiś zapychacz nudy na dworcu typu lecące diamenciki

Rozmowy, smsy, mmsy no i net by się przydał, stąd LTE i by się z tego powodu nie wieszał;) GPS też nie głupia rzecz, ale jeśli go nie będzie, dam radę z mapą;)
Cena na stronie O! O! to całe 858,- sporo, jakoś nie chce zejść niżej.
Co powiecie o tym telefonie?