Wykupione minuty w Orange One
-
Ostatnio wykupiłem minuty, bo mam numer na kartę w tej taryfie. Dzwoniłem do mojego kumpla ( jego numer zaczyna się na 724) to pożarło mi normalnie z konta, choć jak dzwoniłem wczoraj do kogoś, kogo numer zaczyna się na 503 to nic takiego nie miało miejsca. Wiem lepiej, żebym przeszedl do Playa, ale na razie mam zbyt wiele spraw na głowie, aby rozważać takie rzeczy. To zależy dodatkowo od tego czy ktoś ma numer w Orange POP albo Orange One? Sam już nie wiem.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2014, 17:47 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wątek przenoszę do działu Telefonia
Powód: Wątek przenoszę do działu Telefonia
- lewy
Powiedz, który pakiet wykupiłeś.
- bajbus
Witam nr 724 jest to sieć play a te minuty które wykupowałeś to napewno był to pakiet 1000 minut za 10zł a pobrało ci z tego powodu że to są tylko minuty do orange
-
Fakt pomyliłem się z tym 724. To jest pakiet za 6 zł i wykupuje się te 60 minut na 30 dni. Jeśli będę chcial przejśc do Playa to na pewno nie teraz, gdy muszę nawiązywać połączenia wychodzące. Jak się przechodzi do innej sieci z tym samym numerem co w przypadku poprzedniej to wiem, że nie będę mógł sam dzwonić do kogokolwiek oraz nikt do mnie nie zadzwoni.
- bajbus
Musisz najpierw zarejestrować kartę w orange potem idziesz do salonu play i mówisz że chcesz przenieść do nich numer lub możesz to zrobić online na stronie play wchodzisz w zakładkę przenosze numer zostawiasz w odpowiednim okienku swój numer i oddzwonią do ciebie
-
Jest jeszcze opcja, żeby wykorzysta stary numer jaki miałem w Plusie. Z drugiej strony jest jednak pewien mankament. Karta straciła waznosc i nie wiem jak będzie w tym przypadku. Choc z drugiej strony to przygotowuje się w związku z inną sprawą, która także dotyczy Playa, ale to akurat można w tym temacie ominac.
- rokko
- Kontaktowanie:
( jego numer zaczyna się na 724) to pożarło mi normalnie z konta
Słyszałeś że można bez problemu numer przenieść do innego operatora? To że ktoś ma numer identyfikowany jako T-mobile czy Play nie oznacza jeszcze, że w tej sieci się znajduje.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
- bajbus
Ale skoro zadzwonił i pobrało z kąta a nie z wykupionych minut to wiadomo że druga osoba z numerem zaczynajacym się na 724 to numer w orange a co do zmiany operatora zrób tak jak wyżej pisałem
- rokko
- Kontaktowanie:
Chyba odwrotnie 
Pakiety minut są na stacjonarne i Orange i wtedy pobiera z pakietu a nie z głównego.

Pakiety minut są na stacjonarne i Orange i wtedy pobiera z pakietu a nie z głównego.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- bajbus
Zgadza się ale koledze pobrało z głównego chyba że źle zrozumiałem 

-
- Reklama