Krótkie pytanie odnośnie tunera nc+

Wszystko o telewizji cyfrowej i satelitarnej
Awatar użytkownika
rozmus

Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 06 lip 2010, 21:28

Krótkie pytanie odnośnie tunera nc+

Post10 paź 2014, 23:15

Czy na tym tunerze podłączonym poprzez HDMI należy wybrać tryb 720p HDMI czy 1080p HDMI?
Po ostatnim najnowszym sofcie tuner nie pozwalał w ogóle na wybranie trybu 720 p HDMI i 1080 p HDMI tylko 720 p DVI i 1080 p DVI i oczywiście nie było foni na TV. Teraz po resetowaniu do domyślnych ustawień pozwala na ustawienie 720p HDMI i 1080 hd HDMI- więc, który tryb wybrać do prawidłowego odbioru przez najnowszy smart TV?

Awatar użytkownika
Seler

Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 26 sty 2014, 12:37
Lokalizacja: Trójmiasto

Krótkie pytanie odnośnie tunera nc+

Post12 paź 2014, 00:51

Jaki masz konkretnie smart TV? Posiada on fullHD?
Jeśli tak, to nie wiem czemu nie miałbyś spróbować ustawić 1080p HDMI.
DVI na ogół nie przenosi dźwięku, chyba, że jakieś najnowsze odmiany.
,,Dum Spiro, Spero''
Dopóki oddycham, nie tracę nadziei

Awatar użytkownika
rozmus

Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 06 lip 2010, 21:28

Krótkie pytanie odnośnie tunera nc+

Post16 paź 2014, 18:30

Naziemna DVB-T nadaje HD w 1080i .
Nie wiem natomiast jak leci z satki nc+ czy 720p czy 1080i i wobec tego jakie wybrać ustawienie.

-- 16 paź 2014, 18:27 --

Doczytałem, że polskie platformy nadają 1080i więc temat do zamknięcia.



  • Reklama

Wróć do „Telewizja cyfrowa TV-Sat, DVB-T”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 2 gości