nie odbieram kanałów kodowanych...

Wszystko o telewizji cyfrowej i satelitarnej
antek55

Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 24 mar 2013, 02:28

nie odbieram kanałów kodowanych...

Post24 mar 2013, 02:37

mam dekoder t-hd 1000 z kanałami kodowanymi. dekoder wyszukały mi wszystkie kanały poza kodowanymi!!! sygnałodbieram z katowic... pomóżcie!!

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2612
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

nie odbieram kanałów kodowanych...

Post24 mar 2013, 04:09

telewizja-cyfrowa-tv-sat-dvb-t-f77/cala-prawda-o-dekoderze-t-hd-1000-od-cyfrowego-polsatu-t22816.html
Marik pisze:żeby odbierać dodatkowe kanały z MUX4 musiałem zmienić polaryzacje anteny na pionową

A spróbuj tak ustawić.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

antek55

Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 24 mar 2013, 02:28

nie odbieram kanałów kodowanych...

Post24 mar 2013, 19:45

dzięki. niestety
nie pomogło...

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

nie odbieram kanałów kodowanych...

Post24 mar 2013, 20:11

A jak zmieniłeś polaryzację ?
Jaką w ogóle posiadasz antenę ?
W jakiej miejscowości konkretnie mieszkasz ?

Awatar użytkownika
avirtus

Użytkownik
Posty: 133
Rejestracja: 08 mar 2011, 12:57
Lokalizacja: W tym poście.

nie odbieram kanałów kodowanych...

Post26 mar 2013, 23:50

W Menu > instalacje > sygnał TV naziemnej masz opcje 'kanał' nie pamiętam jaki jest dla Katowic po wpisaniu odpowiedniego kanału możesz sprawdzać poziom sygnału, aby odbierać MUX4 musisz mieć antenę dwu zakresową jeszcze możesz sprawdzić antenę wbudowaną ale musiał byś znajdować się dosyć blisko nadajnika powiedz ile KM masz do Katowic. Jeśli masz antenę siatkową npDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wystarczy że ją przekręcisz o 90 stopni wtedy antena będzie odbierać kanały (tylko kodowane). I powiedz mi gdzie kupiłeś taki dekoder?


//Dla katowic wpisz kanał 42 lub 44.

antek55

Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 24 mar 2013, 02:28

nie odbieram kanałów kodowanych...

Post31 mar 2013, 10:39

mam antene DIPOL 16/21-69 ze wzmacniaczem LNA-177 mieszkam ok.40 km. od katowic, 15 km. od Rybnika. w rybniku też jest nadajnik, ale stąd mi nic nie łapie... dekoder kupiłem przez internet na stronie cyfrowego polsatu

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

nie odbieram kanałów kodowanych...

Post31 mar 2013, 11:05

antek55 pisze:w rybniku też jest nadajnik

Jeżeli mieszkasz 15 km od Rybnika, to teoretycznie jesteś w pełnym zasięgu MUX4.

antek55 pisze:mam antene DIPOL 16/21-69

Skieruj antenę w kierunku Katowic.
Próbowałeś w ogóle zmienić jej kierunek ?
Pamiętaj, że po każdej zmianie pozycji anteny musisz na nowo włączyć wyszukiwanie kanałów w dekoderze, aby sprawdzić czy to cokolwiek dało.
Bez wyszukiwania kanały nie wskoczą Ci w czasie rzeczywistym.

Na próbę zmień polaryzację anteny poprzez jej odwrócenie o 90°.

Aha, spróbuj również z wyłączonym wzmacniaczem anteny.

Jeżeli masz możliwość zamontuj ją wyżej, na przykład na dachu, lub jeżeli masz ją na balkonie zamontuj ją na wyższym ramieniu.

antek55

Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 24 mar 2013, 02:28

nie odbieram kanałów kodowanych...

Post31 mar 2013, 11:29

dziwne... jak wyłączyłem wzmacniacz, to znalazło mi wszystkie kodowane i nie kodowane(z katowic), ale trochę przerywa... ; z rybnika nic mi nie odbiera :/ ...

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

nie odbieram kanałów kodowanych...

Post31 mar 2013, 11:47

antek55 pisze:z rybnika nic mi nie odbiera :/ ...

Nadajniki są w Katowicach i Szczurku (góra Skrzyczne).

malykocurek

Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 02 wrz 2014, 18:26

nie odbieram kanałów kodowanych...

Post03 wrz 2014, 00:42

Mam ten sam problem, że nie odbiera mi kanałów kodowanych, a tylko 24 niekodowane. Próbowałam tak jak było napisane wyżej zmienić kanał na 46 (bo tak gdzieś przeczytałam) ale nie chce się to zmienić. Wpisuje 46 potem wychodzę z tej zakładki, sprawdzanie sygnału i jak wchodzę do niej jeszcze raz to kanał nadal jest 5 tak jakby nie dało się tego zatwierdzić. Proszę o pomoc jestem z Krakowa.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2014, 00:42 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Jeszcze jest jeden problem, pisania z polskimi ogonkami, więcej nie poprawię.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21148
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

nie odbieram kanałów kodowanych...

Post03 wrz 2014, 00:42

To podaj jakiego sprzętu używasz.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)



  • Reklama

Wróć do „Telewizja cyfrowa TV-Sat, DVB-T”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość