switch HDMI - jakie dodatkowe zasilanie (5V)?

Wszystko o telewizji cyfrowej i satelitarnej
Awatar użytkownika
covo

Użytkownik
Posty: 200
Rejestracja: 25 sie 2011, 22:19

switch HDMI - jakie dodatkowe zasilanie (5V)?

Post15 sty 2016, 23:29

"rozdzielacz"/ switch HDMI --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
dziala bez dodatkowego zasilania, ale:

"(....) Po zastosowaniu dodatkowego zasilacza 5V urządzenie spełnia również
funkcję wzmacniacza sygnału HDMI, umożliwiając zastosowanie kabli o
większych długościach. (....)"


Dodatkowe zasilanie podpina sie zapewne tutaj -->Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Pytanie:
jaki to rodzaj zasilania? tzn - dokladnie - co wypada dokupic? jakis link, pls...

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert
Posty: 759
Rejestracja: 08 gru 2009, 13:47
Lokalizacja: Stamtąd

switch HDMI - jakie dodatkowe zasilanie (5V)?

Post16 sty 2016, 16:23

Witam . Wypada zakupić zasilacz 5V 1A np. Takich zasilaczy na Allegro jest wiele .Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .Ważne jest aby wtyczka pasowała . Tak więc lepiej kupić gdzieś w sklepie bo można sprawdzić .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
covo

Użytkownik
Posty: 200
Rejestracja: 25 sie 2011, 22:19

switch HDMI - jakie dodatkowe zasilanie (5V)?

Post16 sty 2016, 18:37

leon1956 pisze:Witam . Wypada zakupić zasilacz 5V 1A np. [....] lepiej kupić gdzieś w sklepie bo można sprawdzić .

także witam i dzieki za odpowiedz.
czyli: np. ktoras z tych sztuk -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Ale w sklepie.

-- 16 sty 2016, 19:37 --

oraz:
czy nie jest lepiej gdy zasilacz jest troche... przewymiarowany (co-by-to-nie-znaczylo), czyli dodac mu z 20-30% zapasu.



  • Reklama

Wróć do „Telewizja cyfrowa TV-Sat, DVB-T”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 2 gości