Telewizor widzi tylko MUX4
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Witam przed chwilą kupiłem antenę pokojową Manta MA300, podłączyłem ją postawiłem na parapecie (mieszkam na 8 piętrze) i wykrywa mi tylko MUX4, co jest nie tak? Wcześniej miałem przez kablówkę jakoś podłączone i wykrywało normalnie mi te Polsaty, TVP1 itp w HD a teraz nic, jest za słaba czy co ?
Ostatnio zmieniony 02 sty 2014, 17:10 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu
Powód: korekta tytułu tematu
- hevet
Widzi tylko MUX4
Anteny pokojowe słabo sprawdzają się przy telewizji cyfrowej, przynajmniej w Polsce. Zalecane są anteny zewnętrzne kierunkowe. Zależy też jak daleko mieszkasz od nadajnika? Z jakiego miasta jesteś?
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Widzi tylko MUX4
Jestem z Płocka, mieszkam na Władysława Hermana, właśnie okno otworzyłem i łapie te kanały, ale niektóre i tak kiepsko, po prostu jest za słaba. Muszę ją oddać do auchana. Jaką antene byś polecił? Pewnie montowaną na ten hak, tylko nie wiem czy może kupić w auchanie czy z neta zamówić
- XMan
Korzystasz z telewizora ?
Jakiego, dokładna marka oraz model ?
Czy korzystasz z dekodera, jakiego ?
Nie jest to czasami dekoder Polsatu ?
Kup antenę zewnętrzną do tego odpowiedni kabel nie Made in China i nakieruj ją prawidłowo na nadajnik.
Może jeszcze musi być dodatkowo ze wzmacniaczem ?
Jeżeli będą problemy to w każdej chwili możesz wyłączyć wzmacniacz.
Anteny zewnętrzne:
blog.php?u=53&b=128
Jakiego, dokładna marka oraz model ?
Czy korzystasz z dekodera, jakiego ?
Nie jest to czasami dekoder Polsatu ?
hevet pisze:Anteny pokojowe słabo sprawdzają się przy telewizji cyfrowej, przynajmniej w Polsce. Zalecane są anteny zewnętrzne kierunkowe. Zależy też jak daleko mieszkasz od nadajnika? Z jakiego miasta jesteś?
Kup antenę zewnętrzną do tego odpowiedni kabel nie Made in China i nakieruj ją prawidłowo na nadajnik.
Może jeszcze musi być dodatkowo ze wzmacniaczem ?
Jeżeli będą problemy to w każdej chwili możesz wyłączyć wzmacniacz.
Anteny zewnętrzne:
blog.php?u=53&b=128
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Hej problem rozwiązany, kupiłem przejściówkę do gniazda zbiorczego, i podłączyłem kabel właśnie pod to gniazdo, i odbiera perfekcyjnie wszystkie kanały bez żadnych zakłóceń, tylko pytanie, dlaczego nie wpadł nikt na pomysł, żeby podłączyć TV pod antenę która jest na dachu? Ja w sumie na to wpadłem przypadkiem: P i wydałem tylko 13pln na końcówki.
- hevet
To miłego oglądania. Trochę drogie te końcówki kupiłeś 

- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Bo to są każdego rodzaju po sztuce coś takiego, kupiłem w auchanie chyba 5 ich : P
- XMan
tylko pytanie, dlaczego nie wpadł nikt na pomysł, żeby podłączyć TV pod antenę która jest na dachu?
Jak nie jak wszyscy odpowiadali aby sprawdzić antenę zewnętrzną

To co masz na dachu to może jedynie zobaczyć kominiarz

-
- Reklama
Wróć do „Telewizja cyfrowa TV-Sat, DVB-T”