złącze CI w telewizorze

Wszystko o telewizji cyfrowej i satelitarnej
Awatar użytkownika
małpka

Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 23 mar 2014, 18:00

złącze CI w telewizorze

Post07 kwie 2014, 22:56

Skoro trochę wam nudzę :D to może dowiem się w końcu po co jest złącze CI w telewizorze :?: Wiem, że można jakieś płatne kanały oglądać, ale czy w naszym kraju są dostępne jakieś oferty na ten moduł :?:

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13378
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

złącze CI w telewizorze

Post08 kwie 2014, 14:34

Wiem, że można jakieś płatne kanały oglądać, ale czy w naszym kraju są dostępne jakieś oferty na ten moduł :?:

Są dostępne.
Jeżeli chcesz oglądać płatne kanały Cyfrowego Polsatu nadawane z naziemnej telewizji cyfrowej
to wystarczy kupić taki moduł, musisz opłacać abonament.
Jeżeli chcesz oglądać z Cyfry+ lub innych to musisz dodatkowo posiadać antenę satelitarną + dekoder.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Harisma138

Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 09 paź 2015, 00:19

złącze CI w telewizorze

Post09 paź 2015, 12:34

Mam pytanie do tematu w kwestii praktycznej.

Czy jeżeli mam telewizor z modułem CI i zintegrowanym dekoderem cyfrowym DVB-T.
Czy to znaczy. że ten moduł w TV jest przeznaczony do usług z telewizji cyfrowej naziemnej
a nie z satelitarnej?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13378
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

złącze CI w telewizorze

Post09 paź 2015, 13:30

Masz moduł czy tylko złącze/wejście do modułu ?
Jeżeli masz to jaki ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Harisma138

Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 09 paź 2015, 00:19

złącze CI w telewizorze

Post09 paź 2015, 14:31

Mam złącze na moduł:

LG M237WD - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13378
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

złącze CI w telewizorze

Post10 paź 2015, 19:38

Jest dużo takich marek telewizorów z różną końcówką ?
Żeby odbierać telewizję satelitarną to telewizor musiałby jeszcze dodatkowo posiadać
wbudowany tuner do telewizji satelitarnej i jest jeszcze potrzebna antena satelitarna.
Jeżeli tego nie ma to jedynie możesz odbierać za pomocą modułu kodowaną telewizję
naziemną.
Z tego co wiem to na razie taką nadaje Polsat Cyfrowy (8 kanałów + 12 radiowych).
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników



  • Reklama

Wróć do „Telewizja cyfrowa TV-Sat, DVB-T”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość