Błąd po wejściu w panel administracyjny na phpBB by przemo
-
- Kontaktowanie:
Wgrałem właśnie ten skrypt forum na serwer i po wejściu w panel administracyjny wyświetla się
404 not found
Not Found
The requested URL /login.php/ was not found on this server.
mimo tego ten plik jest na serwerze, nawet drugi raz go wstawiałem i to samo, co mogę jeszcze zrobić ?
404 not found
Not Found
The requested URL /login.php/ was not found on this server.
mimo tego ten plik jest na serwerze, nawet drugi raz go wstawiałem i to samo, co mogę jeszcze zrobić ?
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Sprawdź prawa dostępu do tego pliku. Czy ogólnie możesz się zalogować jako zwykły user?
-
- Kontaktowanie:
Rosłon się zalogował więc jest ok.
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
No to sprawdź przez proxy, zmień DNSy, wykonaj
ipconfig /flushdns
Sprawdź na innej przeglądarce, wyczyść ciasteczka, sprawdź blokowanie firewalla.
ipconfig /flushdns
Sprawdź na innej przeglądarce, wyczyść ciasteczka, sprawdź blokowanie firewalla.
-
- Kontaktowanie:
A więc tak, wszedłem przez proxy, zmieniłem dns-y, sprawdzone na przeglądarkach Firefox 3.5.2, Firefox 3.6 Alpha i na Internet Explorer 8, ciasteczka zawsze czyszczę, wyłączyłem KISa i nic.
Pozdrawiam, koleś git
- me@djohnsc
Może to być wina hostingu, sprawdź na innym. A tak przy okazji to lepiej jak już chcesz forum to zainstaluj phpBB3 [taka moja mała sugestia]
Ewentualnie spróbuj na nowo wrzucić folder folder admin. Nadpisz go. Jeśli nadal nic, spróbuj na innym hostingu bądź z najnowszą wersją phpbb3 (którą polecam)
Ewentualnie spróbuj na nowo wrzucić folder folder admin. Nadpisz go. Jeśli nadal nic, spróbuj na innym hostingu bądź z najnowszą wersją phpbb3 (którą polecam)
-
- Kontaktowanie:
Zainstalowałem phpBB 3.0.5 bez żadnych problemów, faktycznie dużo lepsze, tylko jest po angielsku, gdzie mogę znaleźć spolszczenie, bo angielski, na polskie forum zbytnio nie pasuje. I jeszcze jedno, jak wejdę w zakładkę system pisze coś o przeciążeniu połączenia na czerwono w acp, z tego co wiem odpowiada to za języki, to nie wiem jak zmienię domyślny język po instalacji polskiego. Znalazłem Polski, ale nie mogę zainstalować, wsadziłem go serwer, ale w zakładce system w acp pisze, connection refused i nie mogę zainstalować.
Pozdrawiam, koleś git
- me@djohnsc
Spolszczenie dostępne jest tutaj -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jakby co, dużo porad znajdziesz tutaj -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jakby co, dużo porad znajdziesz tutaj -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Kontaktowanie:
Pobrałem je wcześniej, napisałem, to, tyle, że edytowałem, wrzuciłem to na serwer, ale pisze connection refused, gdy wejdę w zakładkę system w acp, w ogóle poruszanie się pomiędzy zakładkami acp i ogólnie forum trochę trwa, chyba założę na jakimś płatnym serwerze, i to jojo powoduje pewnie, że nie mogę wejść w tą zakładkę, bo połączyć się nie mogę.
Edit: Zainstalowałem pomyślnie Polski, na szczęście mogłem wejść w pakiety językowe i zainstalować, jest tylko jeszcze jedna rzecz, chcę dodać styl, ale jak wrzucam przez ftp, to jest jakiś błąd podczas wstawiania, spróbuję jeszcze innym klientem ftp.
Masz jeszcze linka do shoutboxa ajax ? Ten co kiedyś cosik_ktosik mi podawał już nie działa, szukałem w google, ale to inaczej wyglądało, i nie było instrukcji.
Edit: Zainstalowałem pomyślnie Polski, na szczęście mogłem wejść w pakiety językowe i zainstalować, jest tylko jeszcze jedna rzecz, chcę dodać styl, ale jak wrzucam przez ftp, to jest jakiś błąd podczas wstawiania, spróbuję jeszcze innym klientem ftp.
Masz jeszcze linka do shoutboxa ajax ? Ten co kiedyś cosik_ktosik mi podawał już nie działa, szukałem w google, ale to inaczej wyglądało, i nie było instrukcji.
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Ok, dzięki, pobrałem już tego, tylko nie wiedziałem czy dobry. Do jakich folderów mam to wpakować, to jest ? phpBB 3.0.5 . Instalując trzeba wywołać plik install, czy po uploadowaniu na serwer shoutbox już będzie ?
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Wywołaj install.xml i tam będzie instrukcja instalacji.
-
- Kontaktowanie:
Czytałem to, tam jest napisane o bugach, zmianach, taki jakby changle log. Jedyne co wyczytałem to, żeby zrobić tabelkę phpBB_shoutbox czy coś, nie wiem jak to zrobić. Nie ma tam nic napisane gdzie te pliki były, szkoda, że tamten link jest nieprawidłowy, było tam napisane jak to zainstalować.
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ale niżej Masz w sekcji SQL to co Masz do zrobienia w bazie danych, niżej File Copy czyli pliki do skopiowania na serwer, a jeszcze niżej Edits, czyli pliki które musisz edytować i wykonać co pisze.
-
- Kontaktowanie:
Nie widzę tam żadnego sql. Ale mniej więcej kapuję o co chodzi mam np. root\includes\functions_shoutbox.php wstawić do katalogu root\includes na serwerze i już będzie, a te pliki co są w głównym katalogu paczki mam nie wstawiać ? czy potrzebne są do instalacji ? I jak mam rozpocząć instalację ?
Pozdrawiam, koleś git
-
- Reklama
Wróć do „Webmastering i programowanie”