Dev-C++ i osadzanie zdjęcia

Wszystko co dotyczy tworzenia i optymalizacji stron internetowych oraz programowania
vegan

Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 18 lut 2013, 04:30

Dev-C++ i osadzanie zdjęcia

Post28 mar 2013, 05:03

W związku z tym, że Visual C++ u mnie nie działa pojawił się pewien mankament. Ktoś podsunął mi taki pomysł, żeby zdjęcie w formacie jpg było plikiem osadzonym. W C++ robi się to tak, że jest eksplorator rozwiązań i we właściwościach dodanego istniejącego pliku w polu o nazwie "Akcja kompilacji" wybiera się zasób osadzony. Kolega odradził mi dodawanie zdjęcia bezpośrednio jako zasób. Mam wersję 4.9.9.2 a wiem, że są nowsze. Ktoś ma wersję 5.1.1 i wie, czy czasem nie można tego zmienić we właściwościach? Poza tym sam nie wiem co jemu dokładnie chodzi po głowie, ale mniejsza z tym. W Google nie idzie znaleźć niczego, co odnosi się do tego wprost.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21305
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Dev-C++ i osadzanie zdjęcia

Post28 mar 2013, 09:16

hmm, nie robiłem tego w devie. Ale co do samego środowiska, piątka jest Betą, 4.9.9.2 to ostatnia wersja stabilna.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

vegan

Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 18 lut 2013, 04:30

Dev-C++ i osadzanie zdjęcia

Post28 mar 2013, 11:58

Cóż czyli po raz kolejny wstanę w środku nocy, żeby sprawdzić czy w jaki sposob osadzić to zdjęcie w ramach jakiegoś dziwnego projektu.



  • Reklama

Wróć do „Webmastering i programowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość