Ikona strony w pasku adresu i emotikonki. (phpBB 3.0.5)
-
- Kontaktowanie:
W jakim katalogu na serwerze jest ikonka strony ? Mam domyślną, a chcę ją zmienić (chodzi mi o ikonę strony na pasku adresu) i jak jest z dodawaniem emotikonek ? Wiem w jakim katalogu są, ale jak przypisać, do konkretnego obrazka kod jaki ma wpisać, żeby się wyświetlało. I przy okazji, nie działa tam znacznik center, jak mogę go dodać ?
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Emoty Masz w panelu admina. Uważaj na emoty, wiele paczek jest nielegalna. Te co My mamy nie pochodzą z GG i napisaliśmy o zgodę na ich wykorzystanie do innych źródeł. GG nie wyraża zgody na wykorzystanie swoich (pisałem do nich).
Ikona na pasku adresu to favicona. Dodajesz ją do overall_header.html (jej ścieżkę), np:
<LINK REL="SHORTCUT ICON" HREF="images/favicon.ico">
Ikona na pasku adresu to favicona. Dodajesz ją do overall_header.html (jej ścieżkę), np:
<LINK REL="SHORTCUT ICON" HREF="images/favicon.ico">
-
- Kontaktowanie:
Doba z tymi emotikonkami wiem co i jak. Chodzi Ci o /styles/AeroBlue/template/overall_header.html ? Mam to dopisać na samym końcu, czy w jakiej linii ? No i co z tym niedziałającym BBC codem center ? Tutaj działa center, patrzyłem w acp dodałem BBC Code, ale to tylko jest dodanie do paska, nad pisaniem postu. I jaki plik należy edytować, aby dopisać własne linki, czy usunąć to co jest na samym dole strony, no i jeszcze dodać link np. do regulaminu obok faq ? Ta modyfikacja co daje szybką odpowiedź na hotfixie, to evil qiuck reply ?
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
faviconę dopisujesz w sekcji Head
Dół strony to overall_footer.html
Dół strony to overall_footer.html
-
- Kontaktowanie:
Ikonkę strony już mam. To na dole też wiem jak zmienić , ale nie wiem jak oddzielić jedno w 2 linijki, w pliku mam w dwóch liniach, a na stronie w jednej.
w pliku mam tak:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
a na stronie tak:
Chcę, żeby ta jedna linijka była w dwóch, jak mam ją oddzielić w pliku ? Rozumiem, że phpBB Group zabrania usuwania tego Powered by phpBB....
No i przyjrzałem się overall_header.html Widzę tam sekcje searchbar, datebar, gdzie mam dokładnie to wstawić, żeby regulamin był przed FAQ ?
No i jak wstawić, ma to być np.<a href='example.com' target='_blank'>Regulamin</a> ?
I nie wiem co jeszcze z tym BBC Codem i znacznikiem center.
-- Dzisiaj, 16:48 ---
Udało mi się przyczepić regulamin, ale jest na czarno, a reszta napisów jest na biało, trzeba jakiegoś stylu użyć.
Jak mam >Regulamin< w pliku jest na czarno i na stronie jest na czarno, to co jest na biało, w pliku jest na fioletowo, więc jakiego koloru/ stylu mam użyć ?
w pliku mam tak:
a na stronie tak:

Chcę, żeby ta jedna linijka była w dwóch, jak mam ją oddzielić w pliku ? Rozumiem, że phpBB Group zabrania usuwania tego Powered by phpBB....
No i przyjrzałem się overall_header.html Widzę tam sekcje searchbar, datebar, gdzie mam dokładnie to wstawić, żeby regulamin był przed FAQ ?
No i jak wstawić, ma to być np.<a href='example.com' target='_blank'>Regulamin</a> ?
I nie wiem co jeszcze z tym BBC Codem i znacznikiem center.
-- Dzisiaj, 16:48 ---
Udało mi się przyczepić regulamin, ale jest na czarno, a reszta napisów jest na biało, trzeba jakiegoś stylu użyć.
Jak mam >Regulamin< w pliku jest na czarno i na stronie jest na czarno, to co jest na biało, w pliku jest na fioletowo, więc jakiego koloru/ stylu mam użyć ?
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Podaj zawartość linijki od faq i tej od regulaminu. Standardowo nie trzeba niczego używać bo jest na niebiesko (domyślnie).
-
- Kontaktowanie:
Kod: Zaznacz cały
a href='http://www.*****.yoyo.pl/viewtopic.php?f=15&p=4#p4' target='_blank'>Regulamin</a> <a class="genmedw" href="{U_FAQ}">{L_FAQ}</a><!-- IF not S_IS_BOT --><!-- IF S_DISPLAY_MEMBERLIST --> • <a class="genmedw" href="{U_MEMBERLIST}">{L_MEMBERLIST}</a><!-- ENDIF --><!-- IF S_DISPLAY_SEARCH --> • <a class="genmedw" href="{U_SEARCH}">{L_SEARCH}</a><!-- ENDIF --><!-- ENDIF -->
Oto Ci chodzi ?
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Dodaj do linku class="genmedw"
-
- Kontaktowanie:
Teraz jest ok, dopisałem sobie jeszcze pomiędzy regulaminem a FAQ • żeby było oddzielone kropką, co trzeba dopisać, aby link otwierał się normalnie, a nie w nowej karcie ? Z overall_footer.html już sobie poradziłem dodałem <br /> przed tym i jest w dwóch liniach. I co jest z tym nie działającym znacznikiem center w BBC Code ?
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
co trzeba dopisać, aby link otwierał się normalnie, a nie w nowej karcie ?
Usuń target='_blank
I co jest z tym nie działającym znacznikiem center w BBC Code ?
Sprawdź w PA czy w ogóle Masz jego definicję.
-
- Kontaktowanie:
To co jest w acp w zakładce pisanie i BBC Code to nie miałem nic, dodałem center, ale to tylko przycisk nad pisaniem postu, który dodaje kod.
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
No oki, ale dodaj jeszcze czym w HTMLu ma on go zastąpić.
-
- Kontaktowanie:
Napisałem wcześniej tam gdzie kod html <center></center> i nie działa.
Pozdrawiam, koleś git
- rokko
- Kontaktowanie:
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Kontaktowanie:
Działa, wielkie dzięki wam, moglibyście powiedzieć mi jeszcze jak się nazywa modyfikacja szybkiej odpowiedzi ? To jest evil quick reply ? I ta modyfikacja GG, Tlen, Skype jest Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ?
Pozdrawiam, koleś git
-
- Reklama
Wróć do „Webmastering i programowanie”