Jak dodać formularz kontaktowy na bloga?

Wszystko co dotyczy tworzenia i optymalizacji stron internetowych oraz programowania
Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post25 lut 2011, 12:39

Witam.
Jak wiadomo, od niedawna zacząłem prowadzenie bloga (od razu mówię, nie jestem JarKacz ;) ).
Adres bloga w podpisie.
Jako, że wypadałoby, żeby odwiedzający mój blog, mogli mieć ze mną kontakt, chciałem dodać formularz kontaktowy.
Oczywiście mogę to zrobić w "czystym" html, ale nie wszyscy mają skonfigurowane programy pocztowe, by po kliknięciu na wyślij treść którą wpisali na blogu przesłana została do programu pocztowego i ponownie kliknęli wyślij, by już leciało w odmęty internetu - czyli do mnie.
Chciałem to zrobić w PHP, ale po przejrzeniu i próbie wstawienia kilku na bloga (brałem stąd: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - wykorzystałem strony 1,2,3 i 6 na liście wyników), wysypywało krzaczki, albo wcale nic się nie pojawiało.
Dlatego też proszę o pomoc co i jak.
Serwer powinien mieć włączoną opcję mail(), wręcz teoretycznie powinno działać, ale jednak wysypuje krzaczki.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator

Post25 lut 2011, 15:17

Co do cba.pl to wiem, że coś ostatnio funkcja mail() nie działała u nich dobrze przez te przenosiny. Spróbuj jeszcze raz bądź użyj może Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (takich pluginów jest dużo)

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post25 lut 2011, 15:42

me@djohnsc, gdzie tu się klika pomógł? ;)
Dzięki. Formularz już na blogu wisi. ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

• Reklama

Wróć do „Webmastering i programowanie”