Niedawno (2 dni temu) założyłem swój blog informatyczny. Od razu mówię, że nie ma to być konkurencja dla tego forum (zresztą link do forum jest na mym blogu). Zastanawia mnie to, jak dodać blog do indeksacji przez google i inne wyszukiwarki. Blog jest na hostingu cba.pl (wiem nie najtrafniejszy wybór, ale na coś płatnego mnie nie stać).
Dodałem stronę przez formularz na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ale pisze tam, że nie ma gwarancji, że dodadzą i może to trwać długo. Na innym forum, które oferuje zakładanie blogów dodałem wpis o swoim blogu, przez co po wpisaniu zwrotów odpowiednich do google wpis na tym blogu (na konkurencyjnym forum - nazwę mogę podać przez GG lub priv) jest wyszukiwany przez google, jednak nie da rady wpisu przeczytać bo "mądry" admin Cebula mój wpis usunął (jak miło z jego strony)

Tak więc pytanie, jak mogę dodać (za darmo) do google i innych wyszukiwarek. Blog jest oparty o WordPress.
Chętnie zrobiłbym wpis na blogu tutaj, ale obawiam się, że czeka go ten sam los co mój wczorajszy wpis na innym forum. Poradźcie coś...