Najpierw chcę zaznaczyć że w życiu nie bawiłem się w nic z tworzeniem stron ani programowaniem, jestem kompletnym laikiem. Dlatego gdy wyczytałem że najlepszym, tzn. najszybszym sposobem na stworzenie strony jest zrobić to poprzez CMSa wzięłem się za to, ale tu pojawił się zonk :/ Lepiej będzie jak opiszę wszystko krok po kroku jak robię, bo siędzę nad tym już od 3 dni

1. Korzystam z Xampplite.
Wypakowuje go do C:/xampplite i w folderze "htdocs" tworzę folder "mojastrona", po czym wypakowuję Joomlę do tegoż folderu.
2. Startuję Xampplite.
3. Sprawdzam stan komponentów i jest OK, tj.:
Baza danych MySQL AKTYWNY
PHP AKTYWNY
HTTPS (SSL) AKTYWNY
Common Gateway Interface (CGI) AKTYWNY
Server Side Includes (SSI) AKTYWNY
4. Przechodzę do phpMyAdmin i tworzę nową bazę "mojastrona". Nic tu już nie zmieniam, nie wiem co... W uprawnieniach chyba jest jak być powinno, tj.
Użytkownik: root, Host: localhost, Typ: Globalnie, Uprawnienia: ALL PRIVILEGES, Nadawanie: Tak
5. Więc przechodzę do instalacji Joomli. Wpisuję w adresie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wybieram język.
6. Przegląd ustawień. Tutaj mam jedną rzecz na czerwono:
Wyświetlanie błędów [Display Errors] jest włączone, a zalecane jest by było wyłączone. NIE WIEM, jak to zmienić?? Nie zdziwiłbym się, gdyby to o to chodziło

7. Następnie licencja.
8. No i "Konfiguracja bazy danych":
Typ bazy danych: mysql
Nazwa serwera: localhost
Nazwa użytkownika: root
Hasło: no wpisuję, ale nie sprecyzowałem wcześniej w innych ustawieniach. Może to to?? Gdzie to zrobić?
Nazwa bazy danych: mojastrona
Klikam Dalej, no i tutaj wyskakuje "Błąd: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL"
Z góry dziękuję za pomoc