Jak sprawdzić skąd jest szablon?

Wszystko co dotyczy tworzenia i optymalizacji stron internetowych oraz programowania
Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Jak sprawdzić skąd jest szablon?

Post08 paź 2012, 19:43

Jak sprawdzić skąd jest szablon, jak się nazywa i kto go stworzył? Chodzi mi o to jak sprawdzić to na stronie która ma szablon.

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator
Posty: 1223
Rejestracja: 22 lis 2008, 19:28
Lokalizacja: Śląsk

Jak sprawdzić skąd jest szablon?

Post08 paź 2012, 19:47

1. Zapytać administratora strony
2. Sprawdzić, czy informacja ta zawarta jest w stopce
3. Szukać w źródle strony czy gdzieś pisze nazwa stylu/autora, może być np lokalizacja to stylów CSS \nazwastylu\css\

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Jak sprawdzić skąd jest szablon?

Post08 paź 2012, 19:48

1. Administrator nie chce powiedzieć.
2. Nie ma.
3. Nie wiem jak to zrobić ;/

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator
Posty: 1223
Rejestracja: 22 lis 2008, 19:28
Lokalizacja: Śląsk

Jak sprawdzić skąd jest szablon?

Post08 paź 2012, 20:03

3. Wchodzisz na stronę, dajesz PPM -> pokaż źródło strony. Tam sobie szukaj, czasem idzie poznać po nazwach.

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Jak sprawdzić skąd jest szablon?

Post08 paź 2012, 22:21

Jest jakaś możliwość by ktoś pomógł mi to znaleźć?

-- 08 paź 2012, 22:21 ---

Kod: Zaznacz cały

http://www.chdk.pl/
http://www.halembasp24.elsat.net.pl/
http://gimgoczalkowice.pl/
http://www.bloguj.net/
http://www.sp312.waw.pl/
http://www.przybowka.cba.pl/
http://swjozefopalenica.c0.pl/

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21305
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Jak sprawdzić skąd jest szablon?

Post09 paź 2012, 00:47

Nie potrzeba tylu linków, jeden div jest charakterystyczny ten z class="pds"
praktycznie od razu zaprowadziło mnie tutaj

Kod: Zaznacz cały

http://d4u.pl/szablon,XHTML,szkola_liceum,1108,99.html
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

bigos

Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 04 sty 2013, 03:43

Jak sprawdzić skąd jest szablon?

Post04 sty 2013, 06:38

witam ponawiam wątek, chciałbym się dowiedzieć co to za szablon

strona typowo amerykańska, jeśli chodzi o joomla czy wp to sobie radzę ze znalezieniem kodu źródłowego do templatki, ale zupełnie nie wiem na czym ta strona jest postawiona,
adres strony:

Kod: Zaznacz cały

http://www.oceana.org
Ostatnio zmieniony 04 sty 2013, 06:38 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usuwam link

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21305
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Jak sprawdzić skąd jest szablon?

Post04 sty 2013, 06:44

Kod: Zaznacz cały

<!--//--><![CDATA[//><!--
jQuery.extend(Drupal.settings, { "basePath": "/", "quicktabs": { "qt_2": { "qtid": "2", "title": "EUO Recently", "tabs": [ { "vid": "recently_news", "display": "block_2", "args": [  ], "get_displays": "vdisp_0", "title": "News", "weight": "-10", "type": "view" }, { "vid": "victories", "display": "block_3", "args": [  ], "get_displays": "vdisp_1", "title": "Achievements", "weight": "-9", "type": "view" }, { "vid": "reports", "display": "attachment_2", "args": [  ], "get_displays": "vdisp_2", "title": "Reports", "weight": "-8", "type": "view" } ], "ajax": "0", "style": "Arrows" } }, "addthis": { "config_default": { "services_toolbox": "facebook_like, tweet", "services_compact": "", "services_expanded": "", "ui_cobrand": "", "ui_header_color": "#000000", "ui_header_background": "#FFFFFF", "ui_click": 0, "ui_delay": "2", "ui_use_addressbook": true, "data_track_clickback": true, "username": "oceanawebadmin", "data_ga_tracker": "pageTracker", "ui_use_css": true, "ui_language": "en" }, "share_default": { "templates": { "twitter": "" } } }, "viewsSlideshowSingleFrame": { "#views_slideshow_singleframe_main_1": { "num_divs": 4, "hoverFunction": null, "id_prefix": "#views_slideshow_singleframe_main_", "div_prefix": "#views_slideshow_singleframe_div_", "id": 1, "timeout": "5000", "sort": 1, "effect": "scrollDown", "speed": "700", "cleartype": "t", "cleartypenobg": "f", "delay": "0", "random": "0", "pause": "1", "controls": "0", "pager": "0", "pager_type": "0", "pager_hover": "1", "image_count": "0", "sync": "1", "advanced": "", "ie": { "cleartype": "true", "cleartypenobg": "false" } } } });
//--><!]]>
</script>
<script type="text/javascript">
<!--//--><![CDATA[//><!--
addthis_config = Drupal.settings.addthis.config_default; addthis_share = Drupal.settings.addthis.share_default;
//--><!]]>
</script>

Wstawki jQuery systemu Drupal
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)



  • Reklama

Wróć do „Webmastering i programowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość