Jak stworzyć działy do kategorii na phpBB3

Wszystko co dotyczy tworzenia i optymalizacji stron internetowych oraz programowania
marcin99

Użytkownik

Post19 gru 2009, 15:19

witam otóż mam problem z ustawieniami forum. chodzi mi dokładnie o nagłówek . nie mogę na forum tego zrobić;) chodzi mi o coć takiego
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ogłoszenia-regulamin.

chodzi mi o ten nagłówek jak go mam zrobić;) tyle patrzyłem w PA i nie mogę zrobić tego. PS: tu kolega coś wspominał o zmianie plików ale jakich i na co? z góry dziękuję ;)
Ostatnio zmieniony 19 gru 2009, 15:51 przez koleś git, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: zmieniłem tytuł, dodałem polskie znaki

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Re: Problem z ust. phpBB3

Post19 gru 2009, 15:30

Wejdź na serwer ftp, zmodyfikuj plik styles/(nazwa stylu używanego przez Ciebie)/templates/overall_header.html tam dodajesz kod, oczywiście musisz umieścić go w odpowiednim miejscu, ale to zależy nad czym, chcesz mieć to.
Pozdrawiam, koleś git

marcin99

Użytkownik

Problem z ust. phpBB3

Post19 gru 2009, 15:41

mi chodzi o mozliwosc dawania naglowka tabeli. np jakis tekst a na dole mam psty do niego . tak jak tu masz software naglowek no i posty masz problemu itp... o to mi chodzi;) moze ktos pomoze?

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Problem z ust. phpBB3

Post19 gru 2009, 15:47

Najpierw w panelu administracyjnym utwórz jakiś dział (typ = kategoria), następnie w panelu administracyjnym wejdź w ten dział, i utwórz w nim dział, musi mieć zdefiniowany dział rodzica, czyli ten, który wcześniej utworzyłeś. Nie zapomnij dodać uprawnień.
Pozdrawiam, koleś git

marcin99

Użytkownik

Problem z ust. phpBB3

Post19 gru 2009, 15:51

hmm nawet mi na forum ten dział nie wyskoczył;) kurde noo.. hmm od paru godz się z tym męcze;)
zrobilem dokladnie tak jak powiedziales le nic nie ma

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Post19 gru 2009, 15:56

Masz w panelu, jakąś kategorię, a w niej podziały ?
Jak tak, musisz nadać do niego uprawnienia dla poszczególnych grup.
Zakładka Uprawnienia --> po lewej wybierz dostęp do działów, i zdefiniuj dostęp do działu dla poszczególnych grup.

Ps. Zobacz http://www.forum.hotfix.pl/viewtopic.php?f=20&t=3616 .
Pozdrawiam, koleś git

• Reklama

Wróć do „Webmastering i programowanie”