Jak zrobić stronę internetową?

Wszystko co dotyczy tworzenia i optymalizacji stron internetowych oraz programowania
Vilk

Użytkownik

Post09 cze 2009, 17:04

Błagam mam ogromną prośbę zrobiłbymi ktoś strone w notatniku treścią html zrobiłem już jedną ale okazało się że nie może być szablon ściągnięty a ja nie umiem tegoo zrobić nie wiem jak tabele wstawić i to wogóle błagam pomóżcie bo od tego zależy moja 6 na koniec z infy jak ją dostane to mam pasek
Ostatnio zmieniony 09 cze 2009, 17:07 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator

Post09 cze 2009, 17:12

Po 1 powtarzam to po raz kolejny, nikt nie zrobi Ci strony.
Po 2 w czym masz problem? Wszystko co potrzebne znajdziesz tutaj => Strony, porady dla Webmasterów

Wystarczy szukać, czego się Tobie chyba nie chce... Z tego co widzę, to chcesz żeby ktoś odwalił za Ciebie całą robotę, a Ty dostaniesz dobrą ocenę i pasek na świadectwie. A jak nauczyciel/ka się Ciebie spyta o coś w kodzie lub coś jak to zrobiłeś to nie będziesz wiedział :roll:

Poczytaj informacje zawarte na stronie co podałem, następnie zadawaj pytania.
I polecam bardziej Notepad ++ => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników do tworzenia stron

Skoro macie zrobić prostą stronkę w HTML-u to nie będziesz miał problemów jeżeli przeczytasz wszystko co trzeba i będziesz robił ją po kolei

Vilk

Użytkownik

Post09 cze 2009, 17:23

po 1 ten program dziny zaznaczyłem że po polsku a mam po angieslku a po drugie to nie każdy jest tak inteligentny jak ty
jak nawet z kursami nie rozumieć np jak zrobić tabele i te inne fazy żeby w tabelach było w kmórce napisane np kontakt i było hiperłącze do tego albo jak zrobić żeby Tytuł strony był w takiej jakby tabeli a pod nią tabela z hiperłączami

Awatar użytkownika
Wyszek

Użytkownik

Post13 cze 2009, 16:17

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tam się dowiesz wszystkiego. Ja na początku myślałem, że <p></p> służy do wpisywania tekstu (coś jak echo '' w PHP). Ale tam jest wszystko wyjaśnione tak, że i profesjonalista, i ktoś taki, jak ty to zrozumie.
A strony dla Ciebie nikt nie zrobi.

Awatar użytkownika
QWAK

VIP

Post10 lip 2009, 16:10

Ja natomiast proponje kurs Wimmera: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

szymek123

Użytkownik

Re: Jak zrobić stronę internetową?

Post04 sie 2009, 15:20

Jeśli jesteś początkujący i nie znasz się na programowaniu itp. to polecam stronę tnb.pl tam założysz stronę bez programowania. Działa to na zasadzie takiej, że ustalasz jaki chcesz mieć adres (twójadres.tnb.pl) i inne dane. Następnie system tnb automatycznie instaluje php-fusion i możesz już się zalogować na panelu admina na swojej stronie. Niestety nie masz dostępu do FTP, nie możesz dawać adminów, itd.

Awatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post09 gru 2010, 02:30

Znasz podstawową strukturę strony www? head, body itd.?
Jeżeli tak to już jest połowa sukcesu.
Stronka ma być prosta, a wiec na początku tworzysz strukturę,a potem w sekcji body wstawiasz odpowiednie znaczniki odpowiadające za to co chcesz zrobić. (HTML).
Poradniki podane powyżej są dobre sam z nimi zaczynałem zabawę w HTML, poczytaj na spokojnie i próbuj, jeżeli coś nie będzie Ci wychodziło to wtedy możesz pokazać nam kod i my wtedy doradzimy co zmienić.
Chcesz mieć 6 z informatyki. HTML jest prawdopodobnie ponad poziom (nie wiem jakie są standardy wymagań), w jakiej jesteś klasie?
HTML nie jest taki straszny jak go zrozumiesz, a na 6 musisz sam zapracować, co najwyżej z naszą pomocą, ale nie z gotowcem od nas.
I nie obrażaj się na nas robimy to dla Twojego dobra.
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D

• Reklama

Wróć do „Webmastering i programowanie”