Siema, założyłem forum phpBB 3.0.5 , i mam kilka problemów.
1.Nie umiem dodać shoutbox'a dokładnie to mchat. Otwierając plik install.xml na stronie pokazuje się błąd ze nie można otworzyć strony.
2.Chcę zainstalować styl na forum, dokładnie to Cobalt, nie nie rozumiem jak, czytałem na forach ze trzeba wrzucić ten folder cały do templates czy jakoś tak, ale ja nie mam takiego folderu, próbowałem to wrzucić do styles ale po poprawnej instalacji w PA na forum nie ma nic oprócz dwóch dostępnych stylów subsilver i subsilver2.
3.Nie mogę zainstalować na forum własnego logo, nie wiem jak to zrobić czy przez FTP czy na PA.
Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam szczotmaster.
Kilka problemów z forum.
- Luk@sz_root
- Kontaktowanie:
Kilka problemów z forum.
1.Nie umiem dodać shoutbox'a dokładnie to mchat. Otwierając plik install.xml na stronie pokazuje się błąd ze nie można otworzyć strony.
Po pierwsze powinieneś uruchomić plik w którym jest napisane krok po kroku co wykonywać, ale lepiej nie powinieneś się za to zabierać gdyż prędzej zepsujesz forum.
Jeśli koniecznie chcesz to pamiętaj aby wykonać kopię.
2.Chcę zainstalować styl na forum, dokładnie to Cobalt, nie nie rozumiem jak, czytałem na forach ze trzeba wrzucić ten folder cały do templates czy jakoś tak, ale ja nie mam takiego folderu, próbowałem to wrzucić do styles ale po poprawnej instalacji w PA na forum nie ma nic oprócz dwóch dostępnych stylów subsilver i subsilver2.
Folder ze stylem wrzucasz do: folder główny forum/ styles i następnie wybierasz styl w PA
3.Nie mogę zainstalować na forum własnego logo, nie wiem jak to zrobić czy przez FTP czy na PA.
przez FTP, a dokładniej: folder główny forum/styles/ styl/ imageset, nazwę obrazku zmieniasz na site_logo z rozszerzeniem .gif i wrzucasz do folderu.
We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget.

- deFco247
- Kontaktowanie:
Kilka problemów z forum.
Skoro nie masz jeszcze żadnych modyfikacji, to powinieneś zaktualizować czym szybciej skrypt do wersji 3.0.8, która wprowadza kilka nowych funkcji, m.in. grupę Nowi użytkownicy, lepszą ochronę przed spambotami oraz naprawia wiele, wiele innych bugów.założyłem forum phpBB 3.0.5
Install.xml otwierasz lokalnie na swoim komputerze, wypakowując uprzednio całą zawartość archiwum z modyfikacją.Otwierając plik install.xml na stronie pokazuje się błąd ze nie można otworzyć strony.
-
- Reklama
Wróć do „Webmastering i programowanie”