Najlepszy skrypt pod forum wielotematyczne?

Wszystko co dotyczy tworzenia i optymalizacji stron internetowych oraz programowania
Awatar użytkownika
Che

Użytkownik

Post15 wrz 2010, 23:52

Jaki jest najlepszy skrypt pod forum wielotematyczne :?:

Dlaczego i za ile :?:

Planuję zrobić zmiany na forum, które jest na Przemie i szczerze powiedziawszy to może czas na zmiany, czy pozostać i unowocześniać :?:
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2010, 00:33 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Najlepszy skrypt pod wielotematyka?

Post16 wrz 2010, 00:11

Gratuluje wyboru skryptu :<
Skrypt Przemo nie nadaje się na forum o dużej lub średniej popularności, jest zwyczajnie gorsze od swojego pierwowzoru wiec zacznij od zmiany skryptu na inny. Nie wiem jakie rozwiązania preferujesz, darmowe czy płatne, czy z dobrym wsparciem i częstą aktualizacją czy też nie.

Poczytaj testy skryptów, co nieco ci to powie o wyborze najlepszego...

Kod: Zaznacz cały

http://www.blueman.pl/download/pdf/porownanie-wydajnosci-skryptow-forow-internetowych.pdf
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
Che

Użytkownik

Post16 wrz 2010, 00:48

Wybacz ale nie jestem informatykiem, więc wiele z tych wydajności nie zrozumiałem. Czasem tak bywa że nie każdy łapie w lot wszystkie zawiłości.

Skrypt Przemo nie nadaje się na forum o dużej lub średniej popularności, jest zwyczajnie gorsze od swojego pierwowzoru

Duża i średnia popularność na pewno ma jakąś przybliżoną liczbę, znajomość jej ułatwiłaby mi określenie wielkości forum.

Nie wiem jakie rozwiązania preferujesz, darmowe czy płatne, czy z dobrym wsparciem i częstą aktualizacją czy też nie.

Właśnie powyżej zadałem pytanie by móc określić/uściślić swoje potrzeby i preferencje. Szczerze powiedziawszy to liczyłem na bardziej zrozumiałą dla laika pomoc w tej dość skomplikowanej dla mnie kwestii.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2010, 01:20

Nie trzeba być informatykiem żeby przeczytać opracowanie PDF i wyciągnąć właściwe wnioski, W razie wątpliwości Masz do dyspozycji wiki i niezastąpionego wujka Google.

znajomość jej ułatwiłaby mi określenie wielkości forum.

Ojjj popatrz sobie na swoje statystyki i porównaj je ze średnią dla witryn o podobnej tematyce. W Google z łatwością znajdziesz tego typu informacje. Poza tym w GA jest moduł analiz, który porówna Twoje statystyki z resztą stron o takiej samej tematyce.

Wszystko bardzo zrozumiale napisałem, pytanie jasno sprecyzowałem, a w ciemno nie ma co mówić, bo Ty sam nie określiłeś w poście kluczowych rzeczy czyli planów na przyszłość. Ja się pytam Ciebie jakie preferencje Masz żeby jak najtrafniej móc odpowiedzieć to Ty mi piszesz że za niezrozumiale pisze, no sorki ale chcesz konkretów to sam bądź konkretny.

Pozdr.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
Che

Użytkownik

Post16 wrz 2010, 20:29

Bardzo przepraszam, ale chciałem się tylko dowiedzieć co nieco o skryptach i raczej nie z "naukowych" opracowań a raczej z własnych doświadczeń tych co ich używają. Nie myślałem że to takie skomplikowane pytanie.

Jedyni co się dowiedziałem to że:
Skrypt Przemo nie nadaje się na forum o dużej lub średniej popularności, jest zwyczajnie gorsze od swojego pierwowzoru

Może powoli dowiem się w ten sposób więcej, jeśli jeszcze ktoś zabierze głos. :)

• Reklama

Wróć do „Webmastering i programowanie”