PDF w joomla - jak wstawić na stronę?
- kasia
Witam, proszę mi podpowiedzieć, jak mam wstawić plik pdf na stronkę (szablon joomla).
- me@djohnsc
Za pomocą klenta FTP np FileZilla kopiujesz plik na serwer o to Ci chodzi?
Bo tak żeby pdf otworzył Ci się na swojej stronie no to nie wiem czy jest taka możliwość, wydaje mi się że nie....
Bo tak żeby pdf otworzył Ci się na swojej stronie no to nie wiem czy jest taka możliwość, wydaje mi się że nie....
- kasia
no właśnie - chcę, żeby była ikonka lub link do tego pliku pdf i po kliknięciu ma się otworzyć.
- me@djohnsc
To zrób tak jak napisałem. Wrzuć ten plik za pomocą klienta FTP. Pamiętaj aby nazwa nie była zbyt długa np. kasia.pdf xD
Tzn. w sumie to obojętne ale łatwiej potem się wpisuje
Jak np wrzucisz na serwer do folderu hotfix to będzie to tak => adresTwojejstrony.pl/hotfix/kasia.pdf
I po kliknięciu otworzy się u przeglądającego ten plik w programie do otwieranie pdf jaki ma zainstalowany u siebie

Jak np wrzucisz na serwer do folderu hotfix to będzie to tak => adresTwojejstrony.pl/hotfix/kasia.pdf
I po kliknięciu otworzy się u przeglądającego ten plik w programie do otwieranie pdf jaki ma zainstalowany u siebie

-
- Reklama
Wróć do „Webmastering i programowanie”