PhpBB by przemo kom: date() [function.date]: It is not safe

Wszystko co dotyczy tworzenia i optymalizacji stron internetowych oraz programowania
Macieeek

Użytkownik

Post06 gru 2010, 08:28

Witam, mam problem z phpBB by przemo. Wszystko pięknie, ładnie się zainstalowało, jednak mam jeden problem.
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1,0/no DST' instead in /home/musicnot/public_html/includes/page_header.php on line 733

Gdy jestem zalogowany wyskakuje mi takie coś, a jeżeli w panelu admina wchodzę w konfigurację to wyświetla się to:
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1,0/no DST' instead in /home/musicnot/public_html/includes/functions_selects.php on line 247

Właściwie to wyskakuje to samo, i nie wiem co to za błąd. Proszę o pomoc :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

PhpBB by przemo

Post06 gru 2010, 08:41

Nie znam tego komunikatu ale w PA i na profilu zmień strefę czasową na Polskę.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
DwD99

Stały bywalec

Post06 gru 2010, 10:53

A ja nie polecam phpbb by przemo ponieważ daje on popalić serwerowi jak nie wiem co :D
I ma dużo błędów właśnie natknęłeś się na jeden z nich.

Macieeek

Użytkownik

Post06 gru 2010, 15:59

Więc co byście polecili? MyBB, PunBB, PhpBB3?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post06 gru 2010, 19:54

Zwykłe PhpBB3, w końcu przemo to to samo, ale PhpBB2, dzisiaj już chyba nie warto tamtego wrzucać tylko czysty PhpBB3 i dodać tylko to co się samemu potrzebuje.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Webmastering i programowanie”