Pierwsze zamieszczenie strony w sieci

Wszystko co dotyczy tworzenia i optymalizacji stron internetowych oraz programowania
PKP

Użytkownik

Post11 paź 2010, 22:47

Witam,

stronka lada dzień będzie gotowa. Chciałbym ją umieścić w sieci, ale nigdy tego nie robiłem.
Najfajniej byłoby wrzucić na serwer bez zbędnych reklam. Poszukuję płatnego serwera, sprawdzonego, z tymże w grę wchodzi tylko płatność smsem. Stronka waży ok. 3MB, być może w przyszłości zwiększy swoją objętość.
Z tej stronki nic nie będzie ściągane - w sensie nie ma downloadu.

Zapytam też o bezpłatne, sprawdzone serwery. Słyszałem o yoyo, że ponoć dobry. To prawda?
I jeszcze jedno, co w przypadku, gdy odechcę mi się płacić smsem. Przestanę je wysyłać. Czy takie serwery mają jakąś wiążącą umowę, w sensie, że trzeba korzystać z usług przez np. rok? Co się dzieje w przypadku, gdy transfer na dany miesiąc zostanie przekroczony. Strona nie będzie się pojawiać użytkownikom?

Ewentualnie jak są jakieś poradniki, tutoriale jak wrzucić pierwszą stronkę na serwer to proszę o linka.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post11 paź 2010, 23:02

Pytanko, to jest strona statyczna sam XHTML+CSS?

Hosting sms jest kiepski, nie polecam.

Czy takie serwery mają jakąś wiążącą umowę, w sensie, że trzeba korzystać z usług przez np. rok?

Nie mają, przestajesz opłacać = przestajesz korzystać z ich usług hostingowych proste.

Co się dzieje w przypadku, gdy transfer na dany miesiąc zostanie przekroczony.

Strona jest definitywnie blokowana, zazwyczaj stronka będzie świeciła pięknym logo firmy hostingowej z informacją o przekroczeniu limitu transferu.

Ewentualnie jak są jakieś poradniki, tutoriale jak wrzucić pierwszą stronkę na serwer to proszę o linka.

Poradnik do FileZilli => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

PKP

Użytkownik

Post11 paź 2010, 23:08

Tak, jest to strona statyczna.

Czyli skoro nie sms to zostają darmowe serwery = z reklamami?

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post11 paź 2010, 23:16

Są także darmowe bez reklam, lub z minimalna ich liczbą.

Ja ze swojej strony mogę zaproponować funpic.de

Ofertę znajdziesz tutaj => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dynamiczną stronkę też tam postawisz ale nie licz na cuda, to tylko darmówka.

Wersja EN tutaj => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Do rejestracji użyj najlepiej gmail'a.

Wersja DE stabilniejsza.

-- 11 paź 2010, 23:16 ---

Aha z polskich darmówek zajrzyj na strefa.pl
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl

yetix

Użytkownik

Post17 paź 2010, 21:42

webd.pl płatność sms

Awatar użytkownika
DwD99

Stały bywalec

Post18 paź 2010, 13:57

a może Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników dużo miejsca transfer nieograniczony i tylko jedna reklama której prawie nie widać:)

Awatar użytkownika
Lena

Globalny Moderator

Post18 paź 2010, 16:20

Na pewno warto w normalną domenę inwestować, bo po co rozwijać coś co nie ma domeny na przyszłość.

Co do serwera,może na 2 lata 1and1: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
za free z domeną .pl

PKP

Użytkownik

Post28 paź 2010, 20:54

Witajcie! ;)

Kolega udostępnił mi miejsce na serwerze, także zero reklam, problem z głowy. Jednak zastanawiam się nad domeną. W zasadzie pytanie to samo co wcześniej:
Jakie polecacie domeny, płatność najlepiej smsem, jeśli się tak da. To moja pierwsza strona, więc nawet nie wiem jak wygląda procedura "podmienienia" przez daną firmę domeny na bardziej przyjazną. Czy to jest tak, że podaje im link do mojej strony i oni to podmieniają?

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post28 paź 2010, 21:01

Jakie polecacie domeny, płatność najlepiej smsem, jeśli się tak da

Od razu stanowczo odradzam. Dlaczego?
Po pierwsze, jest zdecydowanie droższa niż normalnie wykupiona.
Po drugie, zwykle są pułapki wymuszające na kliencie przedłużenie ważności domeny u tego samego rejestratora.
Po trzecie, koszt takiego odnowienia jest kosmicznie wysoki.

Chcesz domenę płać przelewem, najtaniej, najszybciej.

Co do domeny, musisz ją zaparkować. Konkretne informacje są zwykle dostępne na stronach hostingodawcy.

Kosiash

Użytkownik

Post30 lis 2010, 20:34

przepraszam, że się wtrące ale zauważyłem, że już autor nie udziela się tutaj, a nie chcę zakładać nowego tematu. Muszę zrobić stronę internetową własną na informatykę, jestem w klasie 3 gimn. i teraz się zastanawiam jak ją zrobić i gdzie ją wsadzić, myślę, że nie będzie już potem używana, tylko dla oceny. Tylko, że chcę zrobić wypasioną stronkę, nie taką denną jak wszyscy ;p Myślałem o flash menu tylko nie wiem czy da się coś takiego zrobić na darmowej domenie. Strona ma być skromna bo robię na niej moją kolekcję grafiki i chciałbym żeby to ładnie wyglądało. Czy lepiej pisać to tworzyć w jakimś programie, jak tak to jakim, czy w postaci notatnika ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post30 lis 2010, 23:34

Na cba.pl powinna ruszyć. A robić, fajne rzeczy zrobisz w html, javascript i CSS, nic więcej nie potrzeba. Jak już pisać w notatniku, to lepiej Notepad++
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post01 gru 2010, 09:54

Czy lepiej pisać to tworzyć w jakimś programie, jak tak to jakim, czy w postaci notatnika ?

Jeżeli chodzi o Flash, większość rzeczy zrobisz w komercyjnym Macromedia Flash, jest Trial więc możesz sobie to na żywo zobaczyć jak wygląda. Co do kodu HTML/CSS/PHP, ja używam naprzemiennie Notepad++, BlueFish i edytora kED2.

Proste menu i elementy w technologi Flash wykonasz w darmowym Powerbullet Presenter.

Strona ma być skromna bo robię na niej moją kolekcję grafiki i chciałbym żeby to ładnie wyglądało

W przypadku takiej formy prezentacji umiejętności, rzeczywiście wchodzi w grę Flash lub ewentualnie zrobić prostą stronkę w HTML/CSS i oskryptować ją w JavaScript.

Jeżeli nie tworzysz strony dynamicznej to praktycznie na każdym darmowym hostingu pójdzie stronka.

Przykładowe:
- funpic.org
- funpic.de
- strefa.pl
- prv.pl
...i inne. Więcej znajdziesz w Google.

Osobiście polecę z darmowych funpic, możesz tam nawet stronkę dynamiczną zamieścić.

• Reklama

Wróć do „Webmastering i programowanie”