Problem z Phocaguestbook. Joomla 1.5.21

Wszystko co dotyczy tworzenia i optymalizacji stron internetowych oraz programowania
Awatar użytkownika
ZiNGO

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post19 gru 2010, 17:37

mam problem z komponentem Phocaguestbook do Joomli 1.5.21. Zainstalowałem ten komponent, następnie ustawiłem na jakiej ma być stronie wyświetlany i zapisuje. Kiedy wchodzę na stronę z tym komponentem wyskakuje mi takie info:

Kod: Zaznacz cały

Guestbook was not selected. Please select the guestbook in Parameters (Basic) in menu link to guestbook.

Na stronie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników jest pokazane że w polu Select Guestbook muszę mieć coś wybrane ale ja w tym polu nie mam nic.. Po przeczytaniu artykułu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników nadal nie wiem co mam zrobić aby to zadziałało.. Może ktoś mi pomóc ?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

blazeand

Użytkownik

Post28 gru 2010, 13:24

Musisz po prostu utworzyć nową Ksiegę Gości ( Guest Book) , czyli Komponenty/PhocaGuestbook/Guestbook i z prawej naciśnij Utwórz. Potem w parametrach Basic ( podstawowe) wybierz tę księgę jak ją tam nazwałeś . Pozdrawiam. Andrzej

• Reklama

Wróć do „Webmastering i programowanie”