Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ale drugie jest dziwne, jak nie zamieszczę żadnej bitmapy do drugiego okienka,, to jest ok, ale bez żadnej bitmapy nie wygląda to dobrze. Jakimś cudem w pierwszym okienku zamiana domyślnej grafiki nie rozmazała reszty. Nie ma błędu jak nie ma żadnej bitmapy, dlatego, że domyślna bitmapa okienka, jest bez nazwy, a jak dam dowolną swoją bitmapę, tym razem z nazwą,to załapie jako domyślną bitmapę, i tą dodaną przeze mnie.
Próbowałem też zamienić ikonkę skrótu z sevena, na domyślna grafikę, czyli ten napis Dla jakiego elementu chcesz utworzyć skrót ? . Ale wtedy też pokrywa on inne bitmapy. Oto kod drugiego okienka:
Kod: Zaznacz cały
202 DIALOGEX 0, 0, 400, 200
STYLE DS_FIXEDSYS | DS_MODALFRAME | WS_POPUP | WS_VISIBLE | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
CAPTION "Wybieranie tytułu programu"
LANGUAGE LANG_POLISH, 0x1
FONT 8, "MS Shell Dlg"
{
CONTROL "", 1020, EDIT, ES_LEFT | ES_AUTOHSCROLL | WS_CHILD | WS_VISIBLE | WS_BORDER | WS_TABSTOP, 120, 25, 187, 14
CONTROL "Kliknij przycisk Zakończ, aby utworzyć skrót.", -1, STATIC, SS_LEFT | WS_CHILD | WS_VISIBLE | WS_GROUP, 100, 48, 187, 8
CONTROL "5103", 1019, STATIC, SS_BITMAP | SS_REALSIZEIMAGE | WS_CHILD | WS_VISIBLE, 0, 30, 80, 154
CONTROL "5102", 1019, STATIC, SS_BITMAP | SS_REALSIZEIMAGE | WS_CHILD | WS_VISIBLE, 95, 25, 80, 154
CONTROL "5101", 1019, STATIC, SS_BITMAP | SS_REALSIZEIMAGE | WS_CHILD | WS_VISIBLE, 80, 120, 80, 154
CONTROL "5104", 1019, STATIC, SS_BITMAP | SS_REALSIZEIMAGE | WS_CHILD | WS_VISIBLE, 86, 0, 80, 154
}
I nieszczęsne drugie okienko:
a tak powinno wyglądać:
Usuwałem jeszcze tą domyślną bitmapę, ale to też nic nie daje, da się ją jakoś wyłączyć ją dla tego okienka ?