Problem z tłem na aukcje allegro. Jak zmienić odnośnik tła?

Wszystko co dotyczy tworzenia i optymalizacji stron internetowych oraz programowania
Awatar użytkownika
ZiNGO

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post21 mar 2011, 19:26

mam pytanko. Ściągłem darmowy szablon do aukcji na allegro i mam ustawione tło z pliku w folderze. a chce zmieni na tło jako obrazek z internetu. mam takie coś:

<style>
body {background:#f5e6d7; }
#header { background:url(bg.gif) no-repeat; padding-top:330px; width:100%; position:relative;}
#foto { position: absolute; top: 90px; text-align:center; width: 1200px;}
#info { position:absolute; top:15px; left:20px; font-family:"Trebushet MS", Verdana; font-size:25px; color:#FFF;}
#info a {
color:#FFF; text-decoration:underline; }
#main { width:900px; margin:0 auto; font-family:Arial; }
.box{ font-family:Arial; Font-size: 13px; background:#FFF; height:28px; line-height:28px; }
.title {color:#FFF; background:#3c3733; padding:6px 25px 6px 25px; }
#content { background:#FFF; padding:5px; margin-top:10px; font-size:14px; overflow:auto;}
h2 {
background:#3c3733; margin:0px 0px 3px 0px; text-align:center; color:#FFF; padding:7px 0px 7px 0px;}
.leftBox { width:250px; border:1px solid #a2acb1; float:left; margin:0 0 10px 0;}
.leftBox p {
padding:0px 3px 0px 3px; line-height:19px; }
#contentMain {
float:right;
width:618px;
margin:0 10px 0 10px;
border:1px solid #a2acb1; }
#left {
width:250px;
float:left;

}
.opis { padding:5px; }
</style>

linijka
#header { background:url(bg.gif) no-repeat; padding-top:330px; width:100%; position:relative;}
odpowiada za tło. (bg.gif to plik tła) jak zmienić go na adres aby wyświetlało poprawnie?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post21 mar 2011, 19:47

Zamiast background:#f5e6d7 daj background: url(ściezka/do/pliku/plik.png) 0 0 repeat;
Jeśli chodzi o pozycję tła lub powtarzanie (0 0 repeat) to już sam musisz sobie dopasować. Nic na ten temat nie pisałeś więc... ;)
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
ZiNGO

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2011, 17:16

dzieki ;]
Obrazek
Obrazek
Obrazek

• Reklama

Wróć do „Webmastering i programowanie”