Problem ze stroną..
-
Problem ze stroną..
Sory, za tytuł tematu ale nie mogłem nic innego wymyśleć
No więc tak. Miałem bloga na serwerze na komputerze(tylko dla mojego użytku) teraz eksportowałem bazę i wszystkie pliki na normalny serwer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników bo chciałem zobaczyć czy działa. Niestety nie jest tak jak byś powinno. Strona się wyświetla ale tylko sam kod. Serwer obsługuje PHP. Nie wiem w czym może być problem. Pomóżcie proszę.
No więc tak. Miałem bloga na serwerze na komputerze(tylko dla mojego użytku) teraz eksportowałem bazę i wszystkie pliki na normalny serwer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników bo chciałem zobaczyć czy działa. Niestety nie jest tak jak byś powinno. Strona się wyświetla ale tylko sam kod. Serwer obsługuje PHP. Nie wiem w czym może być problem. Pomóżcie proszę.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Problem ze stroną..
Wszystko ma adresy httplocalhostblog, a nie adres strony.
-
Problem ze stroną..
Czyli rozumiem, że mam pozmieniać httplocalhostblog na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ale w jakim pliku?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Problem ze stroną..
Zobacz lepiej w Panelu admina czy czasami nie możesz zmienić adresu strony. Zapewne adres jest trzymany w bazie.
-
Problem ze stroną..
No już znalazłem, właśnie podmieniam. Jak bd. działało to dam edita.
Edit/ Ten adres localhost to mam podmieniać na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników czy httptestowybloggprvpl ?
Edit/ Ten adres localhost to mam podmieniać na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników czy httptestowybloggprvpl ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Problem ze stroną..
Podmieniłem już adresy w bazie ale teraz gdy chcę importować na serwer wyskakuje mi taki komunikat:
Kod: Zaznacz cały
Błąd
Zapytanie SQL:
-- -- Baza danych: `wordpress` -- -- -------------------------------------------------------- -- -- Struktura tabeli dla `wp_comments` -- CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_comments` ( `comment_ID` bigint(20) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT, `comment_post_ID` bigint(20) unsigned NOT NULL DEFAULT '0', `comment_author` tinytext NOT NULL, `comment_author_email` varchar(100) NOT NULL DEFAULT '', `comment_author_url` varchar(200) NOT NULL DEFAULT '', `comment_author_IP` varchar(100) NOT NULL DEFAULT '', `comment_date` datetime NOT NULL DEFAULT '0000-00-00 00:00:00', `comment_date_gmt` datetime NOT NULL DEFAULT '0000-00-00 00:00:00', `comment_content` text NOT NULL, `comment_karma` int(11) NOT NULL DEFAULT '0', `comment_approved` varchar(20) NOT NULL DEFAULT '1', `comment_agent` varchar(255) NOT NULL DEFAULT '', `comment_type` varchar(20) NOT NULL DEFAULT '', `comment_parent` bigint(20) unsigned NOT NULL DEFAULT '0', `user_id` bigin[...]
MySQL zwrócił komunikat:
#1046 - No database selected
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Problem ze stroną..
Usuń najpierw wszystkie tabele z bazy na stronie docelowej i wtedy importuj.
-
Problem ze stroną..
Nie wiem o co chodzi. Usunąłem całą bazę i zrobiłem nową. Załączam jeszcze screen Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- rokko
- Kontaktowanie:
Re: Problem ze stroną..
Tutoriale dotyczące przenosin stronki na nowy serwer:
- Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Re: Problem ze stroną..
Dzięki rokko ale znalazłem inny poradnik po polsku. Robię wszystko tak jak jest napisane tutaj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (już nawet na nowym serwerze) a i tak wyskakuje mi taki błąd przy importowaniu bazy.
Kod: Zaznacz cały
Błąd
Zapytanie SQL:
--
-- Baza danych: `wordpress`
--
-- --------------------------------------------------------
--
-- Struktura tabeli dla `wp_comments`
--
DROP TABLE IF EXISTS `wp_comments` ;
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
- rokko
- Kontaktowanie:
Problem ze stroną..
Czy aby na pewno prawidłowo wcześniej wyeksportowałeś bazę danych?
Powtórz wszystkie kroki, zwróć szczególną uwagę aby:
W polu Eksport upewnij się, że wszystkie tabele są wybrane
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Problem ze stroną..
Ok, zrobię to jeszcze raz. Jest może jakiś program to tego aby nie zmieniać tych adresów w bazie pojedynczo tylko od razu wszystkie?..
edit/ już wiem jak.
edit/ już wiem jak.
-
Problem ze stroną..
szymek123 pisze:Jest może jakiś program to tego aby nie zmieniać tych adresów w bazie pojedynczo tylko od razu wszystkie?..
Otwierasz wyeksportowaną bazę w Notatniku i wchodzisz w menu Edycja -> Zamień.
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Problem ze stroną..
No niestety zaznaczyłem na pewno wszystko, eksportowałem i nadal mi wyskakuje ten błąd. 

-
- Reklama
Wróć do „Webmastering i programowanie”